Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Megcsaltalak

Megcsaltak? Te csaltál meg valakit? Küldj E-mailt a megcsaltalak@gmail.com címre és vigasztalódj, vagy nyerj feloldozást!

Utolsó kommentek

Szerintetek is minden férfi gyáva és hazug és csak a címben szereplő triumvirátus érdekli őket?

Sziasztok!

A házasság a jó magyar felfogás szerint a nő és gyerekei számára megaláztatások és sérelmek sorozata.Én ebben nőttem fel mint gyermek és az én házasságom is ilyen lett.
SZ@R!

A fiam a rettegéstől a félelmektől epilepsziás lett azóta is ha az apja jelen van
egy épelméjű mondatot nem mer kimondani.Most adtam be a válópert.

Kiderültek a megcsalatások 25 év alatt 8-at ismert be.Múltkor elvitte Görögországba a család pénzén a barátnőjét.Mióta így döntöttem felszabadult más embernek érzem magam.

Sajna vannak olyan férfiak és Ők vannak többségben akik nem család centrikusak.Na most ezeknek nem kellene megnősülniük! Az hogy a mosnivalót hazahordta miközben a barátnőjénél lakott, ennyire aljasak.Csernus doki mondja új könyvében a magyar férfiról
pénz pia pina.Gyávák és hazugok.)

A családot a férfiak nem veszik komolyan!

Lizi

Címkék: szex hűtlenség megcsalás férficsal

201 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megcsaltalak.blog.hu/api/trackback/id/tr391164830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jacques Ucca (törölt) 2009.06.07. 10:10:00

Ez így van, a Nőket például teljesen hidegen hagyja pénz.. A pia is..

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.06.07. 10:29:08

"Sajna vannak olyan férfiak és Ők vannak többségben akik nem család centrikusak."

Az általánosítás pár mint alapján csúnya dolog. Akkor én meg 3 minta alapján jelentsem ki, hogy a nők hülyék? Mondjuk több alapján mondom ezt. Ez és a szakítósblog a bizonyíték. Nem értem, hogy miért maradtak évekig ekkora barmok, szemétládák és köcsög emberek mellett. Már az elején le kellett volna lépni.

nemuccaszoc 2009.06.07. 10:32:54

A gyerek élete meg a "sima" házassági válság nem ugyanaz!

Feca 2009.06.07. 10:35:42

Kérdezz meg egy pszichológust: tudat alatt olyan partnert választunk magunknak, amilyen apánk v anyánk volt. A család(i) modellt igy örökitjünk. Ezért fontos a jó család.

telekino · http://globalicum.blog.hu/ 2009.06.07. 10:35:45

olyan sok mindenről lehetne vitázni ezzel a poszttal kapcsolatban,hogy belefogni sem érdemes....

Nick Leeson 2009.06.07. 10:35:47

Kedves posztíró! Tanulhattál volna szüleid hibájából! Egy intelligens ember legalább 30 éves korára, el kéne hogy jusson arra szintre, hogy észrevegye a szülei mit rontottak el és mit csináltak jól. Ebből aztán illik tanulni is! Ha Te ugyan abba a hibába estél mint a szüleid, azt nem a férfiakra kell kenni, hanem saját magadra!!!!

Nem ahhoz kell hozzámenni, aki a legmenőbb gyerek a discóban, vagy jó tud egykerekezni apucitól kapott drága motorral, stb. hanem egy olyan emberhez akit el tudsz képzelni családapaként!

Számtalan olyan ember (férfi) mászkál pár nélkül, aki nem elég "menő" ahhoz, hogy a nők észrevegyék, de valójában példás férj és családapa lenne belőlük!

Alapszabály: Nem az a jó pár, aki nélkül nem tudsz élni (eleinte ezt így érzed), hanem az akivel valóban együtt TUDSZ élni!

zZz 2009.06.07. 10:41:51

@Enrico Palazzo: :D
És még a szex is hidegen hagyja őket, mint ahogy az előző post is ékesen bizonyítja ezt.

Netuddki. 2009.06.07. 10:42:47

@molnibalage: Ja! Csernus meg bekaphassa!

Bekend 2009.06.07. 10:48:11

Nem értem, biztos fiatalkorodban olyan marha jó nő voltál, döglöttek utánad a pasik, értelemszerűen a legmenőbb kellett. Már olvastam olyat is ilyen tizenéves pitscháktól, hogy ők valóban csak azt szeretik, ha a pasik alázzák őket és bunkók. Felnőttként sem lesznek mások... A nőnek nincs más dolga, mint jól dönteni, de sajnos csak a belső izé... viszketésre hallgatnak meg a pénztárcára meg ilyesmire:)... normális, családcentrikus pasik milliói mászkáltak és mászkálnak az utcán, de nektek ez nem kell.

egypszichoaktivista · http://egypszichoaktivista.blog.hu 2009.06.07. 10:58:47

Érdekes, hogy a kommentelők a nőt hibáztatják, miközben a férj a feleségének és a gyerekének az életét is tönkretette. Nincs itt egy kis ellentmondás? És kíváncsi vagyok, hogy azok, akiknek itt ilyen nagy a szája, vajon tudatosan tesznek-e azért, hogy ne kövessék el szüleik hibáit. A hozzátok hasonlók ugyanígy "indokolják" meg, hogy miért erőszakolnak meg nőket, gyerekeket, vagy miért verik a párjukat.

Nem a szex vagy a pia a legnagyobb probléma, hanem az, hogy a nők verbális és fizikai bántalmazása ennyire elfogadott, sőt, népszerű. Szégyellhetnétek magatokat. Remélem, hogy előbb-utóbb a nők többsége nem fog összejönni a hozzátok hasonlókkal. (Vagy már most is ez a baj?)

A hagyományos patriarchális család pedig a nők és a gyerekek elnyomására épül, szóval a férfi csak azt teszi, amit az élet más területein is.

volgapierre 2009.06.07. 11:04:19

Szia Lizi!
Nagyon sajnálom, hogy így jártál, és különösen, hogy a gyerekednek ilyen sors jutott. Eszem ágában sincs mentegetni a férjedet és általában megvédeni a férfiakat, de az első mondatod szemet szúrt.

"A házasság a jó magyar felfogás szerint a nő és gyerekei számára megaláztatások és sérelmek sorozata.Én ebben nőttem fel mint gyermek és az én házasságom is ilyen lett."

Tipikus eset. A családjukban ilyen-olyan jellegű és mértékű sérelmeket, inzultusokat elszenvedők egyrészt új kapcsolataikba is továbbviszik az áldozat-szerepkört, másrészt agresszív partnert, társat keresnek maguknak. Erre -és most jön a bölcs tanács- , ti. hogy milyen emberrel megyünk bele ilyen-olyan szintű kapcsolatba, nagyon érdemes odafigyelni, mert sok példát láttam arra, hogy az adott ember életében az erőszakos apa- vagy anyafigura újra és újra megjelent. Új barát, férj, barátnő, feleség, élettárs: mindegyik azonnal elfoglalta a régi zsarnok pozícióját, és kezdődtek szépen újra a régi játszmák, és mentek a végtelenségig. Az sem ritka, hogy a korábbi áldozat az agresszor szerepkört veszi fel.

Erről a jelenségről lehet olvasni a pszichológiai szakirodalomban, de élőben döbbenetes igazán látni, hogy pl. a szomszéd családból kipaterolják végre az agyalágyultságig ostoba, cirka ötven szavas szókincsű, vedelő, erőszakos férjet, azonban az ugyancsak hasonló kvalitásokkal megáldott feleség és a legidősebb lánygyerek azon nyomban át is veszi a megürült szerepet. Egymást, ill. a kisebb testvéreket kezdik a fatertól ellesett rituálékkal, szófordulatokkal tiporni. A gyerekek, akik hat-hét éves korukra odáig jutottak, hogy (tudattalanul ugyan, de mégis) kiprovokálják ezen aktusokat, és máris jól látható módon hordozzák és képviselik ezeket a mintákat. Hiba nélkül tovább is fogják adni.

És kell-e ecsetelnem, hogy az olykor náluk megforduló barátok milyen karakterű emberszabásúak? Az sem meglepő, hogy az anya egy szomszédokkal lefolytatott szóváltás során azonnal előjön a megszokott szerepével: éppen csak nem mondta ki, hogy üss meg.

Számomra egyrészről döbbenetes, hogy miképp működnek ezek a mechanizmusok, másrészt azonban azon nem győzök csodálkozni, hogy önsorsrontásban milyen jó, emberismeretben pedig milyen pocsék eredményeket mutatnak fel egyesek -egyidejűleg.

Egy szóval én amellett, hogy ahogy máskor is, úgy most is sajnálom az érintetteket, de felnőtt emberekről lévén szó, a választásáért felelősnek tartom a megaláztatásokat elszenvedő felet is.

"A családot a férfiak nem veszik komolyan!"

Ezt a kijelentést nem lehet komolyan venni, amennyiben minden férfira vonatkoztatjuk. Minden sérelem ellenére is könnyen belátható, hogy nem minden férfi olyan, mint az apád és a férjed. Jogosnak tűnik az elkeseredésed, de ebben a tekintetben nincs igazad.

telekino · http://globalicum.blog.hu/ 2009.06.07. 11:07:53

@egypszichoaktivista: bocs,én spec az általánosítás miatt írtam azt,amit lásd:A családot a férfiak nem veszik komolyan!Sajna vannak olyan férfiak és Ők vannak többségben akik nem család centrikusak. etc....

Bekend 2009.06.07. 11:09:04

Nem, nálam elképzelhetetlen, hogy megüssek, bántalmazzak nőt. Kb. a tenyeremen hordoznám az illetőt. És folyamatosan attól rettegnék, hogy valami történik, elhagynak, otthagynak, és vége... és családcentrikus vagyok, foglalkoznék a gyerekkel, mert ezek a legfontosabb dolgok az életben. Csak tudod ezek a libákok az ilyen embereket nem veszik észre. Ki mondta itt, hogy elfogadott a nő bántalmazása??? Senki! Az elfogadott, hogy az ilyen emberek, mint én, teljesen értéktelenek a libákok számára, amíg nem tapasztalják meg azt, hogy a menőcsávó kikészíti őket, mert van még 4 másik liba....

mad.rapur 2009.06.07. 11:09:22

az tuti, hogy nem csak 8 volt. korábban kellett volna elhagyni, ha a fiatokra ilyen hatással van. NEM TUDJUk a férfiakat TELJESEN megváltoztatni, ezt el kellene fogadni és a házasság előtt ezt mérlegelni :S nem csak a szerelmen múlik a kapcsolat és egy idő után az már sehol nem lesz elég. (na mindegy :( , sajnálom sok sikert most már csak jobb lesz, közhelyes de az első lépés mindig a legnehezebb. gratulálok) az ilyen pasik meg menjenek...

blog23 2009.06.07. 11:14:35

Sajnos a nőknek valami hihetetlenül jó érzékük van arra hogy kiválasszák az ilyen embereket. Én már gimnázium óta felfigyeltem rá hogy valamiért mindig a legidiótább, legnagyképűbb, agresszív hülye gyerekek a legmenőbbek a csajozásban. Már akkor se zavart egy nőt se hogy az illető végigkefélte a fél iskolát (azért csak a felét mert a többi ffi volt) és hasonló apróságok nem számítanak.
Ami még ennél is meglepőbb hogy ez a választási mód megmaradt felnőttkorra is, aztán meg születnek az ilyen történetek és még együttérzést is várnak az "áldozatok". Lehet nem épp szimpatikus dolog amit mondok de sajnos mégis az a nagy harci helyzet hogy az ilyen nők kizárólag maguknak köszönhetik az elcseszett életüket. Olyan a világon nincs, hogy egy pasi egyik pillanatról a másikra egy szemét szoknyapecérré változik családszerető apából és szerető férjből.
Talán párválasztáskor le kéne végre venni a gyerekkor óta fent lévő rózsaszín szemüveget, és végre nem a legmenőbb csávóhoz hozzámenni, hanem keresni egy normálisat. Mondjuk ekkorra már ebből igencsak kevés van, hiszen ha valaki egész életében gyerekkora óta azt látja hogy mindig a pistike dugja meg a legjobb csajokat, akkor akár mennyire is suttyó senkinek tartotta korábban pistikét, idővel sokszor önkéntelenül is megpróbál hasonlítani rá. Egész egyszerűen mert elege van abból hogy akár mennyire jó fej és rendes, legjobb esetben is csak lelki szemetesládának jó meg "legyünk csak barát"-nak, arra hogy két bunkó közötti átmeneti időben legyen kinek a vállán sírni. Ergó végül már nem marad 25+ éves épeszű ffi aki még törődne azzal hogy ő rendes meg jó ember legyen, mert az nem kell senkinek. A kör bezárult, végül minden pasi szemétté válik, minden nő szemét pasival jön össze, helyreállt a világ rendje, kérem kapcsolja ki.

r4hu 2009.06.07. 11:15:56

pontosabban, csernus doktort kiigazítva:
Pipa, Pina, Pálinka !!!!
én se vagyok egy matyóhímzés, de az említett férjet már rég le kellett volna lőni...

mad.rapur 2009.06.07. 11:21:38

@blog23: ez is általánosítás szerintem :) nem minden nő ilyen, csak a normális pasik is mindig azokkal a nőkkel akarnak összejönni, akik olyan 'menö' pasikat választanak.
na ez köbö ugyan olyan mint amit te mondtál :P

Ronald 2009.06.07. 11:22:35


Azt már rég tudjuk, hogy a nők mindig tökéletesek, hibátlanok, az égvilágon soha, semmilyen szenvedélyük nincs....a pénz meg abszolute nem érdekli őket - önzetlenül megtesznek bármit a családért.

Olyan sem volt még soha, hogy egy nő valaha is félrelépett volna - mindig is hűséges, szorgalmas, példás családanyák - egytől-egyig.

Minden rossz, ami elmondható egy emberről - az kizárólag csak hímneműre vonatkozhat.

Ugye, ezzel mindenki egyetért?
.

zZz 2009.06.07. 11:23:18

@egypszichoaktivista: te vagy mindenben azt látod meg, amit leírtál, vagy csak szimplán nem stimmel valami a fejedben.

Igen, a férfi egy féreg, ezzel nem hiszem, hogy bárki is vitatkozna. Sok értelme lenne most n+1 hozzászólásban a férfit szidni, nem vezetne sehova, mert egyrészt nem ő írt ide, másrészt az ilyen típus javíthatatlan.

Ellenben ahhoz, hogy egy ilyen kapcsolat 25 évig tartson, ahhoz két ember kell. És itt bizony akkor már a nő is hibás.
Azt mondja, hogy a férfi gyáva. Hát ő micsoda akkor? Ő nem gyáva, mert nem mert kilépni ebből a "SZ@R!"-ból ilyen hosszú ideig?

Azt meg egyenesen visszautasítom, hogy az élet minden férfinek arról a bizonyos hármasról szól (kezdve ott eleve, hogy évente talán ha 5-10 alkalommal iszok egy pohár alkohol tartalmú italt, azt sem mindig jóízűen). Mint ahogy az is igaz, hogy nők között is vannak sokan, akiknek az élet arról a hármasról szól (a női nemi szervet a férfire cserélve).

imre42 2009.06.07. 11:27:05

"A családot a férfiak nem veszik komolyan!"

Na pontosítsunk hirtelen. Úgy érted, hogy az a gyökér pöcs, akit te szabad akaratodból kiválasztottál magadnak, nem veszi komolyan. Asszem, vagyunk azért egy páran, akiknek fontos ez a különbségtétel. Te meg legközelebb egy kicsit korábban gondold át a választási szempontokat.

"Na most ezeknek nem kellene megnősülniük!"

Vagy nem kellene hozzájuk menni?

Dr.Hook 2009.06.07. 11:52:19

Nekem tetszik a 3 Pé, de a sorrend rossz.

lacivagyok 2009.06.07. 12:00:53

Nyilván nem minden férfi ilyen.
Aki ilyen, az szégyellje magát.
De azért a kérdés mindig ott lesz: Miért mentél hozzá, Lizi?
Nem hiszem, hogy eddig ő volt a megtestesült mintapasi, aztán egyszer csak megváltozott.
Mindig és mindig felmerül bennem a kérdés, hogyan lesz felesége egy ilyen férfinak?
Miközben teljesen normális férfiak pedig egyedül maradnak.

0k- · http://ekezet.com/ 2009.06.07. 12:06:01

ezek a párkapcsolati blogok mindig durva általánosításokból állnak: "a nők mindig ez meg az", "minden férfi ez meg az". agyalágyult barom aki ezeket tényleg el is hiszi, vagy csak esetleg végtelenül elfogult és szubjektív. a cigányokat sem utálom csak azért, mert egyszer az egyik megpróbált kirabolni... teljesen egyetértek imre42-vel.

rózsaszínlazac · http://szexmanifesto.blog.hu/ 2009.06.07. 12:09:49

@Enrico Palazzo:

Áruljátok már el mit reklámoztok itt ezen blogon?

Pénzt, piát, pipát?

Ugyan kérem, ezeket nem kell reklámozni, ezek eladják saját magukat, mint a kocsi a reklámban:

"(nem írom ide a márkát) The car that sells itself"

De akkor mit?

kinai ecsetet és tintát?

Úgy látom, ennek a blognak annyira nincs gazdája, hogy még csak el sem olvassa, mi van ide írva...

Peter Blau 2009.06.07. 12:10:35

Kedves Lizi!

"Én ebben nőttem fel mint gyermek és az én házasságom is ilyen lett."

Ez itt a kulcsmondatod.

Amúgy meg nem kéne általánosítani, vannak rendes férfiak is, és vannak ribanckodó nők is. Egy megalázott, becsapott, megcsalt férfi is mondhatná, hogy minden nő büdös ribanc. Kb. annyira lenne igaza mint neked. Ha jól tudom a magyar férfiak több mint 10%-a úgy neveli más gyerekét, hogy nem is tud róla hogy másé, a sajátjának hiszi, mert anyuci megcsalta, mástól esett teherbe és nem merte elmondani neki, inkább felnevelteti azzal a "barommal". Akkor most minden nő ribanc?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.06.07. 12:14:25

@0xFF: lehet az a baj, hogy neked is egy liba kellene és nem teszemazt egy normális csaj, aki lehet nem modellalkatú, viszont tudna szeretni? Hát akkor IJ :)

lone 2009.06.07. 12:15:09

Az általánosítás nem helyes, egyik oldalra sem. DE!
Én is észrevettem, hogy a jól kinéző, és esetenként normális értékrendű, észjárású nők is mindig inkább olyan idióta barmot választanak, aki:
- iszik
- részegen buta
- van minimum egy hófehér inge, piros sárkánymintával
- minden vasárnap délig alszik, utána forma1-et néz
- 30 éves koráig önerőből nem tud egy használt autóra valót összerakni

én azt mondom: NEM KÖTELEZŐ SENKINEK MEGHÁZASODI!!!

j311 2009.06.07. 12:19:30

@egypszichoaktivista: "s kíváncsi vagyok, hogy azok, akiknek itt ilyen nagy a szája, vajon tudatosan tesznek-e azért, hogy ne kövessék el szüleik hibáit."

Naná! Pl. kerülöm a házasságot, mint az első nagy hibát. Ha ezt sikerül elkerülni, a többi már meg sem történhet.

egypszichoaktivista · http://egypszichoaktivista.blog.hu 2009.06.07. 12:21:34

Nem arról van szó, hogy minden férfi ilyen vagy olyan, hanem társadalmi viszonyokról. A társadalom patriarchális, ezért úgy épül fel, hogy a férfiak sok szempontból a nőknél előnyösebb helyzetben vannak (pl. munkahely, fizetés, stb.), és elnyomják a nőket. Ha valaki születésétől kezdve elnyomott státuszban él, akkor nincs valódi választási lehetősége. És nem hinném, hogy olyan könnyű lenne megjósolni, milyen emberré válik az a férfi 5 év múlva, akivel együtt élek. Ráadásul az egészben az a nagy csapdahelyzet, hogy a bántalmazók többsége a kapcsolat kezdetén nagyon kedves, megnyerő személyiségű.
A posztból nem sok minden derül ki, de az elég durva, hogy a gyerekük epilepsziás lett. (Sok bántalmazó apuka hatására alakulnak ki különböző pszichoszomatikus betegségek, pl. asztma, és ezek tények.)

OxFF: Lehet, hogy nem ütnél meg nőt, de a verbális bántalmazás is bántás. Nem tudom, mit jelent nálad az, hogy a tenyereden hordoznád. Megadnád a kellő szabadságot? Az állandó aggodalom, amiről írsz, nem vezetne izolációhoz?

Peter Blau 2009.06.07. 12:25:14

egypszichoaktivista:

Ezen az unásig mantrázott álfeminista gondolkodásmódon már túl kéne lépni, akkor talán a valódi gondokat is meglátnád és nem csak a férfiakat szapulnád te is folyamatosan.

egypszichoaktivista · http://egypszichoaktivista.blog.hu 2009.06.07. 12:25:34

@j311: Nem tudom, nő vagy-e vagy férfi, és hogy amúgy mi a véleményed, de a tudatosság szerintem ott kezdődik, hogy nem hibáztatjuk azokat, akiket a párjuk/apjuk/anyjuk valamilyen szinten bántalmaz. A nemházasodás persze jó lépés, de fontos, hogy szolidárisak legyünk azokkal, akik egy bizonyos viszonyrendszerben "gyengébbek", mint a társuk.

egypszichoaktivista · http://egypszichoaktivista.blog.hu 2009.06.07. 12:27:51

@Peter Blau: mit értesz álfeminista alatt? és annak ellenére, hogy ezeket a gondolatokat tényleg sokan, sokszor leírták, úgy tűnik, nincs nagy hatásuk.

j311 2009.06.07. 12:34:28

@egypszichoaktivista: Nem hibáztatok senkit, de ami a szívemen az a számon. Ha valaki megkérdezi a véleményem a saját sorsáról/bajáról, akkor elmondom. Van akinek tetszik, van akinek nem.
Otthon szeretet és béke honolt mindig. Na, a tapasztalatok alapján ez nem kell a mai nőknek vagy csak sokszor egymás után rosszul választottam. Már ha egyáltalán én választottam és nem a nő...
Az is biztos, hogy egy házasság sokat változtat a férfi és a nő hozzáállásán is, nem feltétlenül pozitív irányba.

Bambano 2009.06.07. 12:41:47

@egypszichoaktivista: gondolom tudod, hogy igazán kemény pszichoterrort csak nők tudnak és szoktak csinálni egy kapcsolatban. Az összes pasidisznóság kismiska ahhoz képest, amit egy nő képes és szokott csinálni...

Kytia 2009.06.07. 12:43:20

Sziasztok!

Számomra ezekből a kommentekből most az derült ki, hogy a világon mindenki, legyen az férfi, vagy nő, a "menő" társat keresi, aztán ha megkapja, szenved, ha nem kapja meg, akkor szidja az egész ellenkező nemet, hogy "bezzeg azoknak a butáknak csak a menő kell, engem észre sem vesznek, hát szenvedjenek".:))

Egyébként azzal a hozzászólással egyetértek, hogy gyakran ezek az agresszívek a legkedvesebb arcukat mutatják a kapcsolat elején. Már olyat is láttam, hogy évekig tartó együtt járás után a nászéjszakán ütötte meg először a pasi a nőt. De azért ez nem mentség a 25 év felvállalt szenvedésre. Hamarabb lépni kellett volna.

2009.06.07. 12:43:32

"Lehet, hogy nem ütnél meg nőt, de a verbális bántalmazás is bántás."

Azt hiszem a verbális bántalmazás tekintetében egyik fél sem vethet a másik szemére semmit. A fizikálisat tekintve nyilván igen, ami sajnálatos.

Egyébként a férfiak és a nők is hajlamosak olyat választani, aki ilyen vagy olyan módon, de alapvetően alázza őket.

egypszichoaktivista · http://egypszichoaktivista.blog.hu 2009.06.07. 12:45:52

@Bambano: igen, ez egy gyakran emlegetett "érv". vannak erről statisztikai adataid is, esetleg példák? egyébként a fizikai bántalmazást, amit döntően férfiak követnek el nők ellen, minden esetben megelőzi a verbális. csak a nők állandó alázásáról, a szexista reklámokról, a szőkenős viccekről, a nők szexuális tárgyként kezeléséről nem szoktatok tudomást venni, mert ezek a dolgok valahogy természetes részei a "kultúrának".

Bambano 2009.06.07. 12:49:43

A nők rendszerint ritkán mennek bele frontális támadásba, a pasik szinte mindig. A nők alattomosan, apró kis beszólásokkal, kekeckedésekkel, lassan, hosszú idő alatt őrölik fel a pasik idegrendszerét. Lehet, hogy soha nincs egy hangos szó sem, csak alapos, végiggondolt aknamunka a háttérben. Utána meg ártatlan bámulás a válóperkor és a pasi teljes kifosztása.

Erről sose lesz statisztika, mert lenyomozhatatlan. Ha egy pasas betakar egy nőt, aki kórházba kerül, az jól látható és mérhető. Ez nem.

Kytia 2009.06.07. 12:50:38

Amúgy egy ismerősömnek volt egyszer egy alkoholista férfi páciense, akit a felesége, és a gyereke is vert...

egypszichoaktivista · http://egypszichoaktivista.blog.hu 2009.06.07. 12:50:49

@Kytia: Persze, mindenképpen ki kellene lépni egy ilyen kapcsolatból, de ez sokszor marha nehéz. A bántalmazók a szakítás, válás után még agresszívabbak lehetnek, mert elveszítették a "tulajdonukat", és bosszút állnak. A kapcsolat alatt zsarolnak, fenyegetőznek, elveszik a másik önbecsülését, és így akadályozzák meg, hogy a bántalmazott fél autonóm lényként tekinthessen magára. Sokszor része a bántalmazásnak az izoláció: a nőnek nem lehetnek barátai, esetleg nem dolgozhat, nincs pénze, és ez természetesen megint olyan dolog, ami megnehezíti a kilépést. A család, a környezet, a közvélemény sem mindig támogató (lásd a kommenteket itt is), hiszen a férfi "olyan rendes, tisztességes", ki gondolná róla, hogy otthon veri az asszonyt? Ezek a dolgok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy ilyen kapcsolatból nehéz, vagy lehetetlen lenne kilépni. És rengeteg konkrét példát tudnék sorolni.

egypszichoaktivista · http://egypszichoaktivista.blog.hu 2009.06.07. 12:53:04

@Bambano: a férfiak alattomos beszólásairól, a női önbizalom rombolásáról (amiből a média is erősen kiveszi a részét) miért nem beszélsz?
persze ha nálad egy nő összeverése "betakarás", akkor nem csodálkozom.

j311 2009.06.07. 12:53:31

@Bambano: Meleg és nedves amikor jön. Viszi a házad és a kocsid amikor megy.*

* félreértések elkerülése végett, itt most egy időjárási jelenségről elmélkedtem.

:DDD

egypszichoaktivista · http://egypszichoaktivista.blog.hu 2009.06.07. 12:55:10

@j311: na, ez jó példa volt szexista viccre, köszi az illusztrációt

Dr.Hook 2009.06.07. 12:55:12

@j311: A házassággal alapvetően nincs akkora baj, mint ahogy a sok magányos ember elképzeli, meggyőződésem, az áldozatok általában,-sajnos- tehetnek a lehetetlen helyzetükről, ez nem menti fel a sok büdös bunkót, természetesen, akik alázzák a párjukat, általában nem is tudatosan. Voltam már vert helyzetben, fel lehet állni nem is annyira nehéz, némi elszántság viszont szükségeltetik hozzá. Problémának látom a gyávaságot, úgy se lesz jobb alapon, dehogynem!!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.06.07. 12:57:04

@egypszichoaktivista: egyet is értek és nem is a gondolataiddal. Az tény, hogy Magyarországon a nők egyenrangú társként kezelése egyáltalán nem általános dolog. Nagyban folyik még mindig a tárgyként kezelés, a lenézés, a lekezelés.
De.
Ahhoz, hogy ez változzon, nagyon sok nőnek is fel kellene nőnie, mert sajnos az sem általános, hogy a nők felnőttként és társként viselkednek. Aki buta, tanulatlan és a világa kimerül a szomszéddal való pletyizésben, a férfiakra való panaszkodásban, körömlakkozásban és hasonló épületes gyönyörökben, az nehezen várhatja el, hogy méltó, egyenrangú társként tekintsen rá egy férfi - vagy egy másik nő.

Kytia 2009.06.07. 12:57:19

@egypszichoaktivista: Teljesen igazad van. Ez persze nagyon nehéz. Főleg 3 gyerek után, ha a nő mondjuk még sosem dolgozott életében, és van 8 általánosa. Ismerek ilyet is, bár őt nem verik, csak csalják. Hát, ezeken segíthetne az úgynevezett "szociális védőháló". Ami ugye csak elméletben létezik.

j311 2009.06.07. 13:00:17

@egypszichoaktivista: Biztos rossz körökben mozogtam eddig, de még csak két példát láttam válásra: kb. 50-50% vagy a nő szinte mindent visz. Szerintem van némi alapja a viccnek.

Ecsedy Áron 2009.06.07. 13:01:23

@egypszichoaktivista: Én tánctanár vagyok. Argentin tangót tanítok. A műfaj jellegzetessége, hogy teljes improvizáció és nagyon oda kell tudni figyelni egymásra. Vezetni, követni. Feladatok ugyan le vannak osztva (férfi vezet, nő követ), de ezt csaknem mindenkinek sikerül úgy értelmeznie aki elkezd tanulni, hogy a férfi toszogatja a nőt balra-jobbra a táncparketten. Mitöbb, a nőknek átkozottul nehéz elmagyarázni, hogy mi is az a követés, mert két véglet között ugrálnak: vagy figyelem kikapcs és csinálják ami az eszükbe jut éppen, vagy pedig fullpasszív és elvárja, hogy rakosgassák. Az első esetben a pasi azért ideges, mert semmi eredmény, a másik esetben pedig a nő nehéz, egy csomó mindent képtelen kivitelezni és minden a pasira hárul. A végeredmény általában az utóbbi, mert az legalább úgy néz ki mintha működne. Mitöbb, még pár tanár is ezt tanítja az európaiaknak, mert ugye a lényeget nem értik... A megoldás persze máshol lenne. A nőnek a táncban a feladata egyelő értékű a férfiéval (sőt, a végeredmény szempontjából még fontosabb is), viszont a feladat jellege totál más. Elvégre is neki követnie kell. A vezetés szó (spanyolul marcar - jelöl) és a követés (ez ugyanaz az eredetiben is) nem implikálja, hogy a pasinak elő kell írni bármit a nőnek. A nő választhat, hogy követi-e vagy sem és hogyan. Ez a gyakorlatban persze kötöttebb: ha egy konkrét pasival akar egy nő táncolni, akkor kénytelen követni, de a hogyan már más kérdés és az is, hogy ez bejön a pasinak vagy sem. Ha pedig nem tudja/akarja/kényelmetlen, akkor ott kell hagyni a partnert. Azonnal. És ez nem értékeli a pasit, csak a kapcsolatot. Itthon a tangós lányokat képtelenség rávenni, hogy ne visszautasítsanak egy táncot. Néha 'udvariasságból' meg hasonló vélt vagy valós társadalmi elvárások miatt mennek bele, pedig tudják, hogy rossz lesz. Argentinában ez egyszerűen megy: lehetsz a világ legjobb táncosa, ha az adott leányzó úgy érzi, hogy nem fog működni, úgy pattint le, hogy öröm nézni. Sőt, otthagy az első tánc után (horrible dictu: alatt). Elég sokkoló... Értsd: tanár létemre, úgy, hogy tisztában voltam a fentiekkel elvben, úgy hagyott ott első tánc után egy kezdő, mintha én lettem volna a világ legbénább pasasa...azért mert Ő kezdő volt és én meg nem, ezért Ő érezte kellemetlenül magát és ezért nem akarta kitenni magát egy kellemetlen táncnak, ahol ő kevésnek érzi magát. Egy pár ilyen után a pasik egy életre megtanulják, hogy ha egy nővel akarnak közösködni, akkor kénytelenek megtudni miért jó neki és azt adni. Persze a pasikat sem kell ott félteni, de a lényeg ugyanaz, mint egy akármilyen kapcsolatban: ha nő úgy lett szocializálva, hogy ne figyelje meg, ergo ne is tudja mi jó neki és aztán rosszul válasszon, akkor a pasik körülöttük ehhez szocializálódnak, ergo pont leszarják, hogy a csajoknak ez rossz, mitöbb tudatában sincsenek, vagy egyszerűen nem is tudják, hogy érdekelnie kellene őket. Ha a lányok választanak és ez nem jelent tudatosságot, csak határozott döntéseket, akkor meg kell tudják állapítani, hogy most jó és pontosan meddig jó, ha pedig már nem jó, akkor úgy penderíteni ki a dzsentölment, hogy lába ne érje a földet. Az udvariaskodást tessék meghagyni az üzleti tárgyalásokra. Szerelemben és háborúban (NB: argentin tangóban) nincsenek szabályok. Az érdekes, hogy a gyakorlatban ez a 'farkastörvény', sokkal több odafigyelést eredményez és aki ebben jó, sokkal jobban tud viszonyulni másokhoz és magához is - oda-vissza, mert a másik nemből is kikényszeríti ugyanezt...

egypszichoaktivista · http://egypszichoaktivista.blog.hu 2009.06.07. 13:01:36

@Rékuc: ezt nem is cáfolom, többek között erre is utaltam akkor, amikor arról beszéltem, hogy nem egyes embereket, hanem társadalmi viszonyokat kell nézni.
de a körömlakkozás és társai annak a nőket elnyomó, tárgyként kezelő ideológiának a részei, ami szerint egy nőnek jól kell kinéznie, sokat kell törődnie a külsejével, hiszen elsődleges célja a pártalálás, majd a szülés. ugyanennek az ideológiának a másik, hasonlóan káros oldala, hogy a férfi pedig legyen "férfias", macsó, irányító, stb. ezeket együtt kell kezelni és lerombolni, és csak úgy lehetséges, ha mindkét nem tudatosan tesz a szexista gondolkodás ellen. én sem szeretem azokat a nőket, akik úgy viselkednek, ahogy írod, de akkor sem hiszem, hogy verést érdemelnének. és nem tudom, hogyan lehet őket meggyőzni...

Bekend 2009.06.07. 13:03:16

@Rékuc: Igen, ezen én is gondoltam, de némi önvizsgálat után úgy látom, hogy nem (csak:P) libák a célszemélyek, de valahogy mindegyik álomvilágban él.


@egypszichoaktivista: Nem tudom mit értesz a kellő szabadságon (remélem nem azt, hogy azzal dug, aki szembe jön;)), hogyha nem érted a tenyéren hordozást. Azt hittem egyértelmű, az ilyen "úriemberek", mint amilyen a posztban is szerepel azért tehetik meg azt amit tesznek, mert sz@rnak a hölgyemény lelkivilágára, hogy mi jó neki és mi rossz. Ennek ellentéteként is értettem a tenyéren hordozást: megpróbálom megérteni, az ő fejével is gondolkozni, és ez egyben garancia is arra, hogy nem töténik hasonló dolog. Sajnos ez ritka, hogy a másik helyébe bárki is megpróbálná magát beleképzelni. És valóban, "verbális bántalmazás" sem történik akkor, ha kicsit a másik fejével gondolkozunk. És igen, ez sem "menő".

2009.06.07. 13:05:16

@Bambano: igen, kábé ez a szitu, és bár ez nem indok a testi bántalmazásra, azért elhallgatni sem szabad a létezését és minden mocskot rákenni a férfiakra. Elég mocskosak vagyunk mi már így is.:)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.06.07. 13:05:24

@egypszichoaktivista: nem, persze hogy nem érdemelnek verést. És nyilván a körömlakkra is lehet, akár a tűsarkúra, mint a nők elnyomását szolgáló eszközre tekinteni. Csak aki így gondolkozik, az túlzásokba esik. Az egyik nem zárja ki a másikat. Lehet hogy én lakkozom a körmömet, de száradás közben Encyclopedia Britannicát olvasok... (sarkított példa) szóval lehet a külsővel is törődni, a teljes 'ellibásodás' nélkül. Hangsúlyozom, akinek ebben merül ki a világa, az nem számíthat arra, hogy a személyiségét is megbecsülik.

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.06.07. 13:06:46

FEMINIZMUS ÉS HEROIKUS TRADÍCIÓ

A kvalitás és a differenciáltság a tökéletesség felé, a kvantitás és a forma nélküliség a tökéletlenség felé mutat. Ebből a premisszából kiindulva máris bizonyítást nyer az a tény, miszerint a felmagasztalt nyugati kultúra nem evolúcióként, hanem visszafejlődésként és involúcióként fogható fel.
Mára végre a különböző tragikus események az olcsó optimizmus mítoszainak legtöbbjét lerombolták, így abba a helyzetbe kerültünk, hogy ennek a látszólagos paradoxonnak az igazságát feltárhassuk. A nyugati világ már évszázadok óta a nivelláció szörnyű elhatalmasodásának van alávetve. A politikában megjelenő formák, a liberalizmustól a demokratizmuson át a bolsevik tömegkultúráig - különálló és már csupán külsőséges jelenségek. Nem csak a kasztok különbségei és a benső minőségek - melyeknek antik tradícióink nagyságukat köszönhetik - lettek aláásva, hanem a jövő ideáljaként is hasonló visszafejlődési folyamat kerül előtérbe: az ember és ember közötti teljes nivellációt a nemek közötti nivelláció követi. A modern világ hanyatlásának oly sok jelensége, és erőteljesen antiarisztokratikus és antihierarchikus törekvései között kialakul a feminizmus, amelynek akut kifejeződése leginkább abban a két országban található, amelyek, mint egy harapófogó két ollója, keletről és nyugatról a mi Európánkat akarják összeroppantani: Oroszországban és Amerikában. A nő bolsevista egyenjogúsítása a férfival szemben - minden szociális, jogi és politikai szempontból - valóban tökéletesen megegyezik azzal az emancipációval, amelyet a nő a feminizmus által, az óceán túlpartján már kivívott magának.
Segítségünkre siet a következő szembeállítás. Hogy világossá tegyük e modern elhajlást, és egyszersmind meghatározzuk azokat az értékeket is, amelyek ismét vissza vezethetnek a normalitáshoz, ahhoz a létszemlélethez fordulunk, amely minden nagy árja kultúrára, főképpen a klasszikus, görög-római, továbbá északi-római világra volt jellemző.
A forma kultusza - a formáé, mint rendező és megkülönböztető törvényé: ez volt ennek a létszemléletnek a középpontja. A világ kozmosz és nem káosz, amennyiben egy tökéletes organizmussal megegyező módon, számos jól differenciált és felcserélhetetlen részből és funkcióból épül fel. Valójában e részek végcélja nem az, hogy az individualitásukat feloldva abba az állapotba kerüljenek vissza, ahol még egyek voltak. A végcél sokkal inkább az, hogy önmaguk legyenek, minél inkább a saját természetüket fejezzék ki, amíg az abszolút individualitást el nem érik, amelyet úgy fogtak fel, mint a mindenség legteljesebb sokféleségének és meghatározottságának előfeltétele. Ezen az úton formálódtak ki a hierarchikus rend alapjai, ami a családban, a 'gens'-ben (nemzetség), a városban és végül magában a birodalomban is jelen volt; a hierarchiáé, amely nem kényszer és elnyomás hatására, hanem spontán módon jött létre, az emberek, nemek és rasszok közötti természetes különbségek elismerése révén.
Magától értetődően egyetlen lény sem csupán az, aminek empirikus közvetlenségében látszik. Ellentétes természetek merülnek fel, és ütköznek össze benne. A keveredettségnek ezt az állapotát tökéletlenségnek tartották; ezen állapot felülmúlása volt az etika, sőt az aszkétika tradícionális célja, egészen azon típusok megvalósításáig, amelyek kizárólag és tökéletesen "ők maguk": körülbelül úgy, mint egy művész által a formátlan anyagból készített élő szobrok. Nos, ami főképpen a nemeket illeti, a férfi és a nő két típusként jelenik meg, és aki férfinak születik, az férfiként, aki nőnek, az nőként kell, hogy tökéletesítse önmagát teljes egészében, testileg és lelkileg, minden összekeveredettség felülmúlásával. Még szellemi téren is külön utat kell járnia a férfinak és a nőnek, amit csupán minden összezavarodottság és ellentmondásosság nélkül szabad elhagyni.
Az általunk normálisnak tartható világban, ahol a teljesen természetes szabadság és az a fajta benső bátorság uralkodott, ami nélkül az élet szennyes és értelmetlen, s amely világban a férfiasságnak lényeges jellegzetessége volt a benső szerénység és uralom, az "önmagában létezés" és az erőből létrejövő tisztaság is - nos e cél felé két nagy út volt kijelölve: a tett (akció) és a szemlélődés (kontempláció) útja. Egyrészt a harcosban vagy hősben másrészt az aszkétában jutott tehát kifejezésre a kétféle tiszta férfiasság. Ezekkel a típusokkal szimmetrikusan a nőiség is kétféle lehet. A nő megvalósításával, mint szerető vagy anya, ugyanarra a nívóra emeli magát, ahol a férfi, mint harcos vagy aszkéta áll. Ahogyan van aktív - úgy van passzív, negatív heroizmus is. Az abszolút meghatározás heroizmusával szemben az abszolút odaadás heroizmusa áll - és az egyik éppoly ragyogó lehet, mint a másik, ha tisztán, mintegy rituális áldozati adományként élik át. A heroizmusnak éppen ez a kettőssége határozza meg azt a különbséget, ami a férfi és a nő tökéletesedésének útja között van. A harcos és az aszkéta önuralmának - amelyek közül az előbbi a tiszta tett által, az utóbbi a férfias elvonultság által határoz meg a maga számára egy az életen túlmutató életet - megfelel a nőben annak a folyamatnak a heroizmusa, ami által magát valakinek teljesen odaadja és ami által valaki más számára létezik, legyen az a férje (ekkor beszélhetünk a szerető-típusról, amely a harcos női megfelelője), vagy a fia (az anya típusa, amely az aszkéta megfelelője). Egy ilyen kapcsolatban a nő saját életének magasabb értelmét, boldogságát és - határhelyzetben - megszabadulását találja meg. A heroizmus e két különválasztott és felcserélhetetlen irányzatának egyre eltökéltebben gyakorolt megvalósítása vagyis a nemek tradícionális és normális törvénye: minden olyasminek az eltávolítása, ami a férfiban nőies és a nőben férfias, egészen addig, amíg tökéletesen meg nem valósul az abszolút nő és az abszolút férfi.
Szükségtelen arra utalnunk, mennyire ellentétben állnak ezek a nézetek azokkal a nivelláló és humanitárius alapelvekkel, amelyek az utóbbi időben a morál, a jog, a társadalmi rend, sőt a nyugati ember megismerésének és munkálkodásának ideálját is uralták. Ezen alapelvek segítségével határozhatjuk meg a modern feminizmus szellemiségét és arculatát.
Valóban nem gondolható el, hogy az a világ, amely a kasztokat "túlhaladta" és - hogy jakobinus zsargonban fejezzük ki magunkat - minden embernek visszaadta "méltóságát" és "jogait", éppen a nemek közötti helyes viszonyokra vonatkozó érzéket őrizte volna meg. A nő eman-ci-pációjának sorsszerűen követnie kellett a szolgák felszabadítását, és a rend és tradíció nélküliek - azaz az antik párják - dicsőítését. És a lemondást hódításnak tartották.
A szolgaság évszázadai után a nő szabaddá, önállóvá akart válni. A feminizmus azonban nem volt képes arra, hogy a nőnek más személyiséget kölcsönözzön, mint a férfiénak egyszerű utánzatát. Ezáltal az igényei és követelései pusztán maszkként szolgálnak, amely mögé az újfajta nő önmagával szembeni bizalmatlanságát, vagyis azon képességének hiányát rejti, miszerint alkalmatlan az lenni, ami: nő és nem férfi. A feminizmus számára az a premissza szolgál alapul, hogy a nő önmagában nem rendelkezik értékekkel, és csak abban az esetben ér valamit, ha amennyire csak lehet férfivá válik, és a férfi előjogait is igénybe veszi. Ezért a feminizmus a legrosszabb értelemben vett elfajzás szimptómája. És míg a tradicionális etika megkövetelte, hogy a férfi és a nő egyre inkább önmaga legyen, és egyre merészebb képekkel fejezték ki, hogy mitől lesz az egyik férfi, a másik nő, - addig láthatjuk, hogy a "modern" mozgalmak a nivellációra törekednek, egy olyan állapot felé, ami a nemi individuáción és differenciáción valójában nem túl, hanem innen van.
Más oldalról: amit a feminizmus a prakticitás síkján szem előtt tartott, az a bankok, hivatalok, piacok és a modern élet más irányadó centrumai által kitermelt homunkulusz. Épp ezért a feminizmus könnyen bizonyíthatja, hogy a nő is többé-kevésbé ugyanazokkal az intellektuális és praktikus képességekkel rendelkezik, mint amelyekkel az új, önnön árnyékává vált férfi jogait, autonómiáját és "fensőbbségét" indokolja. Más szempontból viszont a férfi nem avatkozott bele a dolgok menetébe, sőt még elő is segítette azokat: a nőt a nyilvános életbe, a hivatalba, az iskolába, a műhelybe és a modern társadalom és kultúra egyéb kártékony területeire kényszerítette. Ezáltal megadta az utolsó nivelláló lökést is.
Abban a világban, ahol a bokszoló, a cowboy és a zsidó bankár a legmagasabb férfiasság megtestesítőjeként tölti be az aszkéta és a harcos helyét, ott a modern materializált ember szellemi elférfiatlanodásában megelevenedni látszik az afroditéi nő ősi fensőbbsége az érte értelmetlen módon dolgozó és az érzékiség által elállatiasodott férfi felett. A másik oldalon: a nemi korrupció és elkeseredés válfajai állnak, amelyeket felületesség kísér, vagy a női típus akár a fizikai jellemzőkig elmenő elfajzása, a nő természetes lehetőségeinek elsorvadása, benső lényének megfulladása. Innen a garçonne típusa: az elférfiasított, sportos, üres, bármilyen önmagán túli benső folyamatra alkalmatlan lány, aki végül alkalmatlan magára a nemiségre is. Hiszen a modern nőben nem csak az anyaság lehetősége, hanem maga a szerelem lehetősége sem ébreszt fel végső soron lényegi érdeklődést, míg ezzel szemben vonzza a szépítkezés, a ruhákkal - vagy a lehető legkevesebb ruhával - való öndíszítgetés, a fizikai tréning, a tánc a tánc kedvéért, és így tovább.
Így aztán könnyű előre látni, hogy ezen az alapon - akár csak materiális szempontból - hová vezet a két nem kapcsolata. A szerelemben, ugyanúgy, mint a mágnesességben és elektromosságban, a teremtő szikra annál nagyobb és élőbb, minél erőteljesebb a polaritás, azaz minél nagyobb a nemek közötti differencia: tehát minél inkább valóban férfi a férfi és valóban nő a nő. Az evolúción átesett és "emancipált" nő világában ezt az erőt a kétszínű pajtáskodás promiszkuitása a sápadt "intellektuális" szimpátiától, vagy az új banális kommunista naturizmustól kaphatja; ez viszont többé már nem az a mély és elementáris értelemben felfogott szerelem, amelyben a régiek kozmikus őserőt ismertek fel.
Ahogyan a szociális egalitarizmus a korábbi férfias és élő - harcos és harcos, vezető és alárendelt közötti - viszonyokat eltörölte, hasonlóképpen fog a feminista egalitarizmus egy egyre inkább ízléstelenül eltorzult világhoz vezetni. Egy effajta világ élcsapata - Oroszország és Amerika - már tanulmányozható, és közvetíti számunkra a legfontosabb figyelmeztető jeleket.
Minden összefügg egymással a hanyatlásban éppúgy, mint az újraszületésben. Ha a modern nő dekadenciájáról van szó, nem szabad elfelejteni, hogy végül is a férfi az, aki ezért a dekadenciáért felelős. Ahogyan a plebsz sohasem tudott volna a szociális és kultúrális élet minden területére betörni, ha a királyok és az arisztokraták valóban alkalmasak lettek volna kezükben tartani a kardot és a jogart, úgy egy valódi férfiak által vezetett társadalomban sem tudta és nem is akarta volna a nő a mai feminista elfajzás útját választani. Ezért a valódi reakciónak kevéssé a nő mint inkább a férfi ellen kellene irányulnia. Nem lehet elvárni, hogy a nő ismét hű legyen a természetéhez, amíg a férfi csupán önnön torzképét ismeri és magasztalja. Minden külső látszat ellenére, a nemiség csak a szellemi síkokon valódi és feltétlen. A modern ember tradicionális értelemben vett reintegrációja - az arisztokratikus fensőbbség, az aszkétai és harcosi méltóság és a dór-árja tisztaság értelmében - egyet jelent a férfi önmagával létesített reintegrációjával. Ha mindezt csupán egy elit réteg hajtja végre, ez a reintegráció akkor is elengedhetetlen feltétele lesz a politikai újraépítésnek, - de nem csupán ennek, hanem a nemek közötti helyes viszonyok helyreállításának, a feminista tévtanok egy új heroikus stílus nevében történő elhárításának, és a nő természetes lehetőségeihez: a tűzhöz, a fényhez és a megszabadító odaadáshoz történő visszatérésnek is.

Bambano 2009.06.07. 13:07:22

@egypszichoaktivista: egy pasi bármennyire is erőlködik, nem lesz életcélja a szülés. Úgyhogy az erre vonatkozó téves ideológiákat ideje lenne hanyagolni.

mercator 2009.06.07. 13:09:38

Kedves Lizi,

az egész tényleg sajnálatos, de az érem másik oldalát az első két sorban le is írtad: ez volt az egyetlen minta, amibe te is bele tudtál menni, mivel ezt hoztad te is otthonról. Ezért választottál magadnak olyan párt, amilyent választottál, hogy megmaradhass a rosszul kezelt áldozat szerepében, és ha nem sikerül professzionális segítséggel feldolgoznod az otthoni pakkot, óriási a valószínüsége, hogy a következő pasid is pont ugyanilyen lesz. Nem azért, mert minden pasi ilyen, hanem azért, mert a többiekre vak leszel.

Sajnálom.

egypszichoaktivista · http://egypszichoaktivista.blog.hu 2009.06.07. 13:13:35

@Bambano: ki beszélt arról, hogy a férfiaknak szülniük kellene??

Kytia 2009.06.07. 13:13:59

@Ecsedy Áron: Nagyon egyetértek, de ez egyébként baromira nehéz. Mert ugye nem jó télen, a mínusz húszban ácsorogni a villamosmegállóban, szétfagyni...stb. De mégis maradsz, mert tudod, hogy nemsokára meg kell, hogy jöjjön a villamos, ami majd elvisz téged egy kellemes kis meleg helyre, pont oda, ahova vágysz... Szóval, érted. Néha az ember a jövő oltárán feláldozza a jelent, és felvállal némi kellemetlenséget. Csak az a kérdés, hogyan hiteti el egy ilyen agresszív kretén 25 éven át a feleségével, hogy jövő jobb lesz, miért hisszük el mi nők olyan gyakran, hogy a férfiak változnak, miközben már a csapból is az folyik, hogy mennyire nem változnak.
És még nehezebb, ha az a helyzet áll fenn, amit "egypszichoaktivista" is felvázolt, hogy valaha a kapcsolat legelején a pasi a világ legédesebb, legodaadóbb emberének mutatta magát, és még mindig hiszünk benne, hogy egyszer majd visszakapjuk azt az embert, csak ki kell várni.

Ez büdös, nagy önáltatás, tudom. Mindezek HELYETT kéne azt csinálni, amit írtál az argentin nőkről.

cinkes-blog · http://cinkes.blog.hu 2009.06.07. 13:14:07

Mert a nőknek a macsó, lepedőakrobata férfiak kellenek, akik irányítják őket. Aztán csodálkoznak, ha az ilyen férfiak nem "családcentrikusak".

Elárulom, rengeteg olyan férfi van, aki mellett boldog életet élhetnének (több, mint bunkó), de az előző posztból kiindulva, "az csak 3 percig bírja", "túl kicsi", "papucs", "nem elég férfias". Szóval maradnak a lepedőakrobaták. Csak aztán ne tessék csodálkozni, ha válás a vége.

RustySpoon (törölt) 2009.06.07. 13:15:43

"A házasság a jó magyar felfogás szerint"..
A nagy francokat.. ez egy bizonyos értelmi és érzelmi intelligencia szint alatt leledzők felfogása. Nincs köze sem a pénzhez sem pedig a kinézethez ahogy ők gondolják, sőt a magyarsághoz sincs.. "A pénz számolva, asszony verve.." mondás nem minden embernél arat sikert.. Nem minden férfi ilyen és hál' Istennek nem is minden nő olyan mint kedves Lizi. A helyzet az, hogy a saját életét saját maga szúrta el.. ha nem ment volna hozzá, most mást verne, ő meg boldog lenne egy rendes családapával. Nekem senki ne mondja, hogy a házasság után vállnak ilyenné a férfiak! Ez nem így van. Lehet, hogy felerősödnek ezek a tulajdonságok, de rá utaló jelek már korábban is észrevehetőek. Rendszerint ezt a rossz emberismerete miatt nem veszi észre a másik fél, vagy szemet huny felettük egy BMW vagy egy formás ciciért cserébe. Feltehetőleg ezt tette a sértett is a 25 évvel ezelőtti viszonyoknak megfelelően, aztán pedig már nehéz volt kiszállni.. lassacskán a körülmények is változ(hat)tak és rájött, hogy egy vaddisznóval él.. tiszta sor. Nem kell a férfit mentegetni, szar alak, de nem a középkorban élünk, el lehet válni, fel lehet jelenteni ha kell. És nem 25 év, hanem az első alkalom után.

Dr. Csernus könyvét meg jobb lenne újraolvasni, mert többek között az olyan siránkozó, saját felelősségüket másra hárító emberekről is ír, mint amilyen Ön, kedves Lizi!

Kytia 2009.06.07. 13:17:39

@Bambano: Ebben mennyire nincs igazad, te jó ég!!!! Rengeteg férfiismerősöm van, nem is túl idősek (30-on inneniek is), akik nagyon vágynak már gyerekre, és úgy érzik, hogy ezzel lenne teljes az életük. Még olyat is ismerek, aki folyton arról álmodozik, hogy milyen duplojátékot vesz majd a gyerekének, ha lesz. Mellesleg jól néz ki, és nem impotens, mielőtt ezt találja ki valaki...

cb600f 2009.06.07. 13:27:05

A post írójának javaslom Csernustól a Nő elolvasását is. Magára fog ismerni.

Peter Blau 2009.06.07. 13:28:22

álfeminista az aki csak szapulja a férfiakat, de nem nyújt alternatívát, és nem a két nem egyenlőségére törekszik, jóval inkább csak a férfiak hibáinak felemlegetése a célja, tenni ezen kívül nem tesz semmit.

mindenhova 2009.06.07. 13:31:03

@Enrico Palazzo:

...meg a férfiak is. (milyen cinikus)

Peter Blau 2009.06.07. 13:32:10

@Kytia: Én is arról szoktam álmodozni, hogy milyen játékokat és egyéb dolgokat vennék a gyereknek, ha lenne, és hova hordanám úszni meg lovagolni, és milyen esti meséket mesélnék neki. De nincs, és egyelőre kilátásom sincs arra, hogy legyen. Ismerek egy srácot aki minden este mesél a gyerekeinek, de előbb alszik el mint a gyerekek, és a felesége akkor már nem kelti fel, hanem hagyja aludni őket, így minden héten 2-3 éjszakát a két gyerek közt alszik a 2 személyes matracon a gyerekszobában. Irigylem ezt az embert.

alumi 2009.06.07. 13:34:11

Mi van akkor, amikor totálisan átlátod, hogy baszták el a szüleid, és hogy milyen hibákat ne kövess el, mégsem belefutsz hasonló szitukba?
Hogyan lehet racionálisan irányítani érzelmeket? Hogyan tudod kiszűrni már az elején, hogy az adott partner hosszú távon nem lesz jó neked? És hogyan lehet/tudod elküldeni akkor, mikor úgymond "túl későn" derülnek ki dolgok? (házasság, gyerekek)
Tehetek én róla, hogy egy nyuszi pasiba, akivel talán jól meglennék nem zúgok bele? Egész egyszerűen azért, mert még ahhoz is gyáva, hogy leszólítson?
Helyezhetem pusztán racionális alapra a párválasztást? "igaz annyira nem tetszik, nincs is meg az a plusz, de biztos remek apuka lesz"...

Elméleti síkon elég sok ilyennel találkoztam, de őszintén szólva a gyakorlatban eggyel sem! Vagy van itt olyan, aki ilyen elvek mentén választott párt?

alumi 2009.06.07. 13:36:03

@primula -:

"Mi van akkor, amikor totálisan átlátod, hogy baszták el a szüleid, és hogy milyen hibákat ne kövess el, mégsem belefutsz hasonló szitukba?"

bocs, ...vasárnap van...:) "..mégis belefutsz..."

Skandar Graun 2009.06.07. 13:36:45

Itt minden sztori fake?

Peter Blau 2009.06.07. 13:37:43

Ja, le kéne már vetkőzni azt a hülye női tudat alatti berögződést, hogy az agresszív férfit tartják férfiasnak (az agresszív nem csak verekedőst jelent, hanem uralkodó típust is pl., vagy olyat akinek fontos, hogy mindig az övé legyen az utolsó szó, vagy egyedül dönt mindenben, stb.) és mivel a férfias férfi az ideáljuk ezért általában agresszív férfiakhoz vonzódnak. Aztán amikor velük is agresszív lesz és szarba sem veszi őket mikor elmúlt az újdonság varázsa, akkor jön a sírás rívás :-) Szánalmas, de egyben szórakoztató :-)

Megköszönöd az italt,hazamész, kivered 2009.06.07. 13:40:33

Mér, lehet, hogy nem volt a csajszinak mosógépe.
Amúgy meg szerencsére a magyar nőket se a f@sz, se a pénz nem érdekli...

2009.06.07. 13:41:08

Primula, a "tudod, hol baszták el a szüleid" mondatot úgy is lehet értelmezni, hogy te majd nem követed el azt a hibát, hogy éveken/évtizedeken át elviseled a megaláztatást.

Nyilván nem lehet racionálisan irányítani az érzelmeket, de ha valaki józan (az sem garancia persze semmire), az még nem jelenti azt, hogy csak és kizárólag az eszére hallgat az érzelmei helyett.

j311 2009.06.07. 13:42:27

@primula -:
"Vagy van itt olyan, aki ilyen elvek mentén választott párt? "

Itt vagyok, csak én jó anyát keresek. Eddig nem sok sikerrel. Az okosnak a karrierje fontos, a libának meg az alakja, gyerek egyiknek sem kell. Ha ez a kiindulási alap, akkor milyen anya lenne belőlük?
Eddig egy jó alany lett volna, ha tűzoltó vagyok, merthogy neki csak az... :/

másenyká dzseni 2009.06.07. 13:42:40

"A fiam a rettegéstől a félelmektől epilepsziás lett azóta is ha az apja jelen van
egy épelméjű mondatot nem mer kimondani.Most adtam be a válópert.

Kiderültek a megcsalatások 25 év alatt 8-at ismert be."

El kellett volna válni az első jelnél, ne 30 elbaszott év után sírjon, hogy tönkrement az élete. Hagyta, hogy tönkremenjen. Igen, a férje egy agresszív állat, de ő évtizedekig hajlandó volt kitenni magát az agresszivitásának.

nyeki 2009.06.07. 13:46:01

Kedves Lizi,

Szerintem a megjegyzésedben sok az általánosítás.
Csernus egy agresszív pszichológus.
Az én szüleim elváltak, én mégis boldog házasságban élek. Szerintem mindenki olyat választ, amilyet bevonz. A jó házasságért meg tenni is kell, nincs olyan hogy minden tökéletes.

Peter Blau 2009.06.07. 13:46:50

@Kytia: "És még nehezebb, ha az a helyzet áll fenn, amit "egypszichoaktivista" is felvázolt, hogy valaha a kapcsolat legelején a pasi a világ legédesebb, legodaadóbb emberének mutatta magát, és még mindig hiszünk benne, hogy egyszer majd visszakapjuk azt az embert, csak ki kell várni."

Azért azon is illene elgondolkodni a nagy panaszkodásban, hogy mitől lett a világ legédesebb pasija akivel megismerkedett a nő, a házasság 15 éve után egy alkoholista erőszakhegy. Biztos, hogy csak a férfi tehet róla? Persze egyszerű azt mondani, hogy csak rendesnek mutatta magát, de soha nem volt az. A valóság azonban az, hogy az átlagember nem tudja évekig másnak mutatni magát mint ami, pár randi erejéig megy ez, utána kibújik a szög a zsákból. A nő nem veszi észre mert olyan sűrű a rózsaszín köd, vagy ha észreveszi akkor megnyugtatja magát, hogy "de máskor meg olyan rendes", vagy egyszerűen tetszik neki, hogy egy olyan "erős" pasija van aki néha szarba sem veszi. Pár év múlva ez már inkább nyűg lesz mint tetszést kiváltó valami és akkor borul a lelki bilije, de már késő. Ilyenkor jönnek azok a szövegek, "hogy rád áldoztam a legszebb éveimet, és mégis mennyit szenvedtem melletted!" És akkor megkérdezném, kényszerítette valaki? Ha valaki beleugrik a pöcegödörbe mert csapkodni akar kicsit a szarba az fura, de az hogy amikor kimászik belőle akkor undorodva panaszkodik, hogy milyen büdös a szar, az már egyenesen mulattató. Az emberi balgaság ugyanis egy szánalmas, de egyben vicces dolog.

mentalistagenya 2009.06.07. 13:54:45

Valóban, a legtöbb férfi egy szemét disznó. Nem értem hogy 25 évet miért pazaroltál rá. Nem szabad függeni anyagilag, meg sehogy sem egy férfitől és ahogy szemétkedik ki kell dobni a picsába!

alumi 2009.06.07. 13:59:31

@Chiacig:
Nyilván a változás leginkább abban áll, hogy meddig tűröd a fennálló helyzetet, hiszen a választásnál nem tudhatod előre (mármint az esetek többségében),hogy azzal az emberrel mennyire fogtok klappolni, meddig lesznek közösek a céljaitok, és mikortól éltek el egymás mellett. Ebből a szempontból tanulhatunk a szülők hibájából.
A helyzet ott kezd bonyolódni, amikor úgy derülnek ki a dolgok, hogy már gyerek(ek) is van netán hosszú évek alatt gyűjtött közös vagyon, és élet.
Akkor hogyan legyél racionális?
Egy példa az életemből:
A szüleim 7-8 éves koromig még emelt hangon sem beszéltek egymással. (már amikortól emlékszem) Aztán 7 éves koromban történt valami, és onnantól kezdve indult a házasságuk pokoljárása! (napi szintű veszekedés, alpári dolgok egymás fejéhez vágása, verekedés) Nem egyszer kellett 10 éves fejjel közéjük állnom, mikor apu ütésre emelte az öklét!
12 évesen mondtam először anyunak rezignáltan, hogy váljanak el. Sosem felejtem el a szemét, ahogy akkor nézett, és azt mondta, nem tehetem, nem tudom hogyan nevelnélek fel akkor téged egyedül.
Utáltam érte!
Csak most, hogy több diplomám van, saját életem és egzisztenciám, karrierem, barátaim, sikereim....most kezdem őt megérteni. Ha elválik, talán sosem tudta volna megteremteni a lehetőséget, hogy a lányából 3 diplomás , független ember legyen. Abban reménykedett, ha ezeket a lehetőségeket megadja nekem, akkor esélyem nyílik egy jobb életre. Ő sosem volt önálló. A szülői házból egyből férjhez ment, és talán ez is akadályozta abban, hogy el tudjon válni és a saját lábára állni! Félt! És a nők többsége, aki szar házasságban, kapcsolatban vergődik ugyanígy fél. Ahogy látom, ha egy kapcsolat megromlik a férfiak sokkal könnyebben, és talán hamarabb ki tudnak táncolni, mint a nők. (általánosítani persze nem akarok)
Talán anyu gyáva volt! És talán el lehet őt ítélni, mert nem lépte meg, amit meg kellett volna. Én viszont sajnálom, és tisztelem is egyszerre, mert a saját életét, boldogságát áldozta fel azért, hogy a lánya meg tudja tenni azt, amihez ő félénk volt: a saját lábára állni.
Nem szeretném elkövetni azokat a hibákat, amiket a szüleim, de nagyon nehéz egy kapcsolatban, pláne, ha szerelmes vagy belátni, átlátni a problémákat, és racionális módon megítélni, hogy azok javíthatóak-e, avagy ideje elválni a másiktól.
Sajnos egy-két alkalommal már belefutottam ezekbe a "tipikus" hibákba. Későn vettem le rózsaszín szemüveget. Most, közel 30 évesen épp boldog "magányban " élek, és csak remélni tudom, hogy talán okosabb leszek a jövendő kapcsolataimban, mint mások..

alumi 2009.06.07. 14:03:15

@j311:
Ha így állsz hozzá, szerintem még sokáig kell keresgélned! Ha mindenkiben elsőre a potenciális "kancát" keresed, akkor az szinte ordít, és egyetlen épelméjű nő sem fog leállni veled, max egy hasonlóan célorientált "kanca", ám mint tudjuk két dudás... És aztán pár év múlva te is posztolhatsz egyet ide.

(természetesen a szitu fordítva is fennáll.)

Chiacig (törölt) 2009.06.07. 14:06:38

Inkább tiszteletreméltó az édesanyád, semmint gyáva és a hasonló történetek (biztos akad még ilyen szép számmal) talán mérséklődni fognak a közeljövőben, hiszen más időket élünk, mint akkor, amikor ő férjhez ment. Nehéz dolgok ezek és kívülről okoskodni nyilván könnyebb, mint "belülről".

alumi 2009.06.07. 14:11:49

@Chiacig: pont arra akartam rávilágítani, hogy talán nem kellene sokaknak elhamarkodottan ítélni, és rögtön ráhúzni a posztíróra a vizes lepedőt. Ez a hejjespasizás meg sztereotípia!
engem szívatott már meg kevésbé helyes pasi is.
ezt a faszságot azok a kevésbé sikeres pasik agyalták ki, akikben nem volt annyi kunszt, hogy kinézetüket udvariassággal, figyelmességgel, intelligenciával, netán humorral kompenzálják...

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2009.06.07. 14:17:29

"- 30 éves koráig önerőből nem tud egy használt autóra valót összerakni"

tényleg ez a legfontosabb ... szánalmas....

alumi 2009.06.07. 14:19:18

@Deak Tamas: azért a 20-30 centi minimum is fontos..:DD

j311 2009.06.07. 14:23:19

@primula -: Kicsit félreértetted és nem is fogalmaztam pontosan. Nem egy tenyészkocát keresek, hanem olyat akivel hosszútávon el tudom képzelni a jövőmet, ebben potenciálisan benne van az együttélés és a gyerek(ek) is. Akinek ez nem tetszik...

ellenszenvesfigura 2009.06.07. 14:24:03

Hurrá! Szavazz Te is a Polgári-Szocialista-Liberális Irtsuk Ki a Geci Férfiakat Nemzeti Összefogás Pártra!!!

Chiacig (törölt) 2009.06.07. 14:24:24

@primula -: nem, tényleg nem kéne, én személy szerint ódzkodom is ettől, de hasonló okok miatt nem szabad szerintem általánosítani sem.

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.06.07. 14:28:29

"A Nap jobboldali, a Hold baloldali. A politikai jobboldal változatlan erő, a politikai baloldal mindig változó gyengeség. Ha a baloldal egy-egy történelmi földcsuszamláskor hatalomra jut, akkor úgy viselkedik, mint egy emancipált, túlcicomázott, kielégítetlen nő. A jobboldalnak nem kell hatalomra jutni, mert mindig is ott van – néha ugyan elveszíti a férfiasságát, de csak ideiglenesen. A férfiember választott hölgyét a balján kíséri az oltár elé, pedig egész életében a jobbján hordja őt, nemcsak azon megfontolásból, hogy kardját a bal oldalára függeszti, hanem a férfi jobb karja a nő számára erőt, bizalmat és biztonságot is nyújt. Az oltár előtt szíve választottja a szívéhez közelebb eső felén térdel. Természetközeli családokban a nászágy fejrészét szemben az ajtóval, a fal közepére teszik, fölötte a feszület, szentképekkel vagy a koronás címer naiv ábrázolása. Civilizációnak álcázott barbarizmusunkban az ágyat, praktikus okokból, a fal mellé toljuk, megszakítva a tengelyt Teremtő, feszület és az élet áldott bölcsője: az ágy között. A parasztember ágya a földtől nyolcvan centiméter magasan áll, ő nem lefekszik, hanem fölfekszik rá: ez egy folyamatos levitációs állapot. Minél aljasabb korban élünk, annál közelebb kerülünk a talajhoz – ma már ágyra sincs szükségünk, elég a földön egy laticel. Az ágy nem alvásra való használati eszköz, az ágy a hálószoba oltára: a fogantatás, születés, álom és halál égi edénye. Reggelente újra és újra megszületünk, álmaink kuszaságából, holdkáoszából feleszmélünk, mint Finnegan, munkánk gyümölcsével megteremtjük a nap kozmoszát, és az ősz melankolikus hanyatlásával visszabújunk a védett és puha ágyunk anyaméhébe, asszonyunk ölébe. A Hold méhéből jöttünk és mindig oda kívánkozunk vissza, mintha soha nem tudnánk kiheverni azt a sokkot, hogy egyszer ki kellett onnan jönnünk – ebből az álomteli, gondtalan paradicsomból."

Peter Blau 2009.06.07. 14:37:22

" kinézetüket udvariassággal, figyelmességgel, intelligenciával, netán humorral kompenzálják..."

Szánalmas.

alumi 2009.06.07. 14:37:47

@j311: bocs, csak első olvasatra úgy tűnt. :)
nyilván én sem egy éretlen "clyde"-ot keresek, de ha megtetszik valaki úgy igazán, akiről kiderül, hogy sikítófrászt kap egy kiskorútól, nehezen fogom tudni élből lapátra tenni emiatt.
persze valamilyen szinten tréningelnem kell magam, mert lövöldözhetek vaktában, de minek?

alumi 2009.06.07. 14:39:59

@Peter Blau:

szánalmas, vagy nem: egy színtelen-szagtalan szürke faszival aligha fogok kezdeni.
vagy a jelleme, vagy a humora, vagy az esze, vagy a csinos pofija, ...illetve ezek bármilyen kombinációja fogjon meg.

alumi 2009.06.07. 14:41:06

@Chiacig: így igaz! egyetértünk.

Bjossy 2009.06.07. 14:45:17

Írni is akartál valamiről, kedves Lizi, vagy csak úgy általánosságban hőbörögsz?

j311 2009.06.07. 14:45:23

@primula -: No problemo! Így jártam, csak azt tudják elolvasni és értelmezni, amit leírtam, az emberek nem gondolatolvasók. (szerencsére)

alumi 2009.06.07. 14:47:44

@j311: ó, pedig én díjaznék egy gondolatolvasó szőke herceget..:)
A felszínesség jegyében.

j311 2009.06.07. 14:49:53

@primula -: Van itt egy a szomszédban, de esze mint egy keksznek. Szóval a gondolatolvasás megy neki, csak félreértelmezi, amit olvasott. .D

flymazs (törölt) 2009.06.07. 14:56:23

@egypszichoaktivista: teljesen igazad van.

@primula -: Anyukád erősebb volt, mint sokan.

viktor134 2009.06.07. 15:02:09

persze, mindig csak a pasik.

1. talán te választottál rosszul.
2. talán nem volt meg a kapcsolatban az amiért ott maradt volna.

flymazs (törölt) 2009.06.07. 15:09:46

@viktor134:

persze, mindig csak a pasik...

igazad van, végül is az, hogy a pasi agyba-főbe csalja a feleségét, meg a családja pénzén viszi a nőjét nyaralni, valamint, hogy a gyerek pszichés károsodást szenvedett a rettegéstől és a félelmektől, teljesen helyénvaló és normális.

Nem is értem, milyen genya az a nő, akinek ez nem tetszik, mocskos, elégedetlen MNK!!!

És nem volt meg a kapcsolatban, amiért ottmaradt volna...igen, egyértelmű, hogy a férfi mindent megtett a jó kapcsolatért, a nő bezzeg....

Igen, engem is felháborítanak az ilyen posztok, a családjukért a lelküket kitevő, önfeláldozó magyar férfiak lelkét megnyomorító nők iskolapéldája a posztíró!

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2009.06.07. 15:32:06

@lacivagyok: "Miközben teljesen normális férfiak pedig egyedül maradnak."

Na, jó, de a normális férfiak nem házasodnak, csak érdekből.

alumi 2009.06.07. 15:47:16

@flymazs: szia!
most már tudom...

@j311: nyilván azt olvassa ki minden női gondolatból,hogy csak "azt" akarják..:))

marosy 2009.06.07. 15:49:49

De mi a faszért kell általánosítani?!

kukatr 2009.06.07. 15:54:48

ha egy kapcsolatban problémák merülnek fel, akkor azt azonnal meg kell beszélni, mielőtt még elmélyülne az egész. ha nem tudjátok megbeszélni, vagy nem hajlandó beszélni róla, akkor ott kell hagyni. pont.
a Pease házaspár könyveit meg kötelező olvasmánnyá kellene tenni.
persze hibáztatni mindig egyszerűbb, így cselekedni nem kell.:(

simonanya 2009.06.07. 15:57:32

Én pedig 14 év jól működő kapcsolat és 12 év jól működő házasság után (3 gyerek) úgy gondolom, hogy:

"a családjukért a lelküket kitevő, önfeláldozó magyar férfiak lelkét megnyomorító nők iskolapéldája a posztíró"

1.
A helyesírás végett (vesszőhiány) úgy tűnik, hogy a magyar férfiak az önfeláldozók... nem mindegy.

2.
Nem, ez nem igaz. A posztíró nem ennek az iskolapéldája, hanem a buta feleségnek. Elnézést ha durva vagyok. Egy ilyen állat mellett 25 év? Hagyni, hogy a gyereked tönkre tegye? SZÉGYELD MAGAD! Mi okod lehetett, hogy vele maradj?! Mit gondoltál a 3. bevalott megcsalás után? Hogy majd megváltozik?!

3.
Igazából sajnálni kellene, de mivel a gyermeked is magaddal rántottad, így nem teszem. Szégyeld magad, jobbat nem tudok.

JÉZUSOM!

gpetersz 2009.06.07. 16:00:25

Az előző (simonanya) ÉN voltam, ne a feleségemet bombázzátok hülyeségekkel. :P (jó ez a jelszó megjegyző funkció...)

flymazs (törölt) 2009.06.07. 16:04:16

ööö...látom, van aki nem érti az iróniát :D

Bergeroth 2009.06.07. 16:10:42

A cikkíró saját tapasztalatait rávetíti a társadalomra, és ezt a gondolatmenetet viszi továb, mint arannyal írt igazság.
Akkor az már nem is számít, hogy a poszt tele van sztereotípiákkal, és süt belőle az ostobaság.
Csernus meg maximum egy szánni való bolond.
Szar.

alumi 2009.06.07. 16:17:29

@simonanya: ha már helyesírás: azért, önnél is látok hiányosságot... ha szóvá teszi, legalább ügyeljen arra, hogy a "szégyeld magad" két "L".... a "bavalott"-ról nem is beszélve...

flymazs (törölt) 2009.06.07. 16:43:14

@primula -: rosszul értelmezte, amit írtam, hagyd :D

Kytia 2009.06.07. 16:53:27

@primula -: nekem hasonló volt a helyzetem. Bár a szüleim sosem veszekedtek nagyon, de anyámnak végig el kellett tűrnie, hogy apám különböző hosszúságú kapcsolatokat tartott fenn mellette, ráadásul...hát, hogyismondjam... fiatalkorúakkal. ELÉGGÉ fiatalkorúakkal. Mi hárman voltunk testvérek, tök egyértelmű volt, hogy sehova sem tudnánk menni, nem tudna anyukám eltartani minket egyedül, ráadásul ez fel sem merült, mert érzelmileg képtelen lett volna elszakadni apámtól (nálunk is apám volt az első pasija, szerintem ez a fiatalkori kötődés is sok mindent meghatároz). De én sajnálom. Én jobban szerettem volna olyan erős nőnek látni, aki kiáll magáért, és kiszáll egy megalázó kapcsolatból.
Szerintem a mai nők elsődleges feladata, hogy felismerjék, hogy mennyire fontos felépíteni egy önálló kis világot, ami akkor is menedéket nyújt, ha az "A" verzió (a pasi) nem jött be. 3 diplomával a kezedben szerintem neked könnyebb lesz ez, csak aztán nehogy annyira be akard magad biztosítani, hogy végül senkiben nem tudsz megbízni. Én legalábbis ezt érzem magamon. Egy pasival sem mertem még összecuccolni 26 éves létemre, mert a menekülés lehetőségének a fenntartása mindig fontosabb volt.

star77 2009.06.07. 16:54:38

Ismeritek az ide vonatkozó viccet?
-Egyszer egy ifjú elment,a világ legbölcsebb emberéhez,hogy megtudja mi a legrövidebb és legbiztosabb út egy nő szívéhez.
Amikor találkozott vele a mester így felelt:
-Nincs biztos út egy nő szívéhez fiam,csak szakadékok menti ösvények,térkép és iránytű nélküli utak,tele tüskés bozótokkal és mérges kígyókkal.
-De mester mit tegyek hogy meghódítsam a szerelmesem szívét?
-Jegyezd meg és kövesd a tanításaimat amiket most átadok neked,és el fogsz jutni a nő szívéhez.
1.moss fogat.
2.ne vakard előtte a töködet.
3.vigyél neki virágot és sok sok ajándékot.
4.vizelés előtt emeld fel a wc deszkát és utána hajtsd is le.
5.moss kezet mielőtt kijössz a mosdóból.
6.ne csámcsogj.
7.ne böfögj hangosan,vagy inkább soha ne is böfögj.
8.ne fingjál.
9.ne beszélj csúnyán az anyjáról,szeresd őt mint a saját anyádat.
10.ne káromkodj.
11.mindig nevess a rossz viccein.
12.ne légy rá féltékeny,vagy ha mégis,csak egy kicsit.
13.hagyd,hogy ő féltékeny legyen rád.neki szabad.
14.ne növessz pocakot,sőt mi több sose hízz meg,neki viszont szabad.
15.soha ne tegyél célzást a súlyára.
16.ne időzz a fürdőszobában.
17.ne hagyd ledobva a törölközőt.
18.ne mond neki hogy nem tud vezetni.
19.ne gyere későn haza,indulj el a munkából és azonnal menj haza.
20.ne szórakozz a barátaiddal.vagy inkább ne is legyenek barátaid.
21.ne álmodj barátnőkről.
22.a barátnőinek a mellét és a seggét ne nézd és szóba se hozd.
23.ne légy fösvény.használj legalább 2 hitelkártyát,és két betéti kártyát.
24.ne nézz más nőkre.sőt egyszer és mindenkorra értsd meg,hogy más nők nem léteznek.
25.ne beszélj az exnődről.neked sosem volt előtte senkid.
26.mondd neki hogy -szeretlek- napjában legalább 24 szer.
27.tanulj meg főzni.
28.mosogass és tartsd tisztán a konyhát.
29.ágyazz be.mindig.
30.hívd fel őt,akárhol és akármilyen elfoglalt is vagy.
31.hagyd hogy ruhát és cipőt vegyen amikor csak akar,sőt segíts neki az órákig tartó vásárlásban,és mindig mosolyogj hozzá.
32.hagyd hogy órákig beszéljen telefonon,és ha lehet fizesd is a számláját.
33.ne horkolj.
34.jusson eszedbe,hogy te nem szereted a focit,a forma 1 versenyeket.
35.borotválkozz naponta,nehogy felsértsd a bőrét.
36.ne gondolj csak a szexre,de túlzásba se ess,javasold gyakran,mégha fáradt is vagy.
37.tartsd tiszteletben ha fáj a feje,de ha ő kéri tőled azonnal járj a kedvében.ah,és nehogy elaludj azonnal,amint befejezted,nézz a szemébe és simogasd amíg ő alszik el csendben.
38.mondd neki percenként,hogy ő a legszebb nő,akit valaha láttál.
A kimerült tanítvány megfordult hogy elinduljon.mire a mester:
-várj fiam gyere vissza,még nincs vége.
mire a tanítvány:
-neeeem mester....mostmár értem miért van annyi buzi....

eino. 2009.06.07. 16:55:00

Legkésőbb abban a pillanatban, hogy a gyereken észre lehet venni a rossz apa vagy anya negatív hatását, elő kell készíteni a válást, aztán el kell válni, a gyereket meg vinni magunkkal. Sokszor ez nem egyszerű, de akkor is! Én megtettem, sőt megelőztem a várható fejleményeket (1 éves sem volt a kicsi), és ugyan a mai napig sok , az akkori szerelemmel kapcsolatos döntésemet bánom - hiába, túl hülye és túl fiatal, tapasztalatlan voltam - de ezt az egyet nem. Nagyon nagy nyugalomban, elégedettségben, szeretetben, vidámságban élünk, néha túl idilli :), persze nem mindig, mert vannak külső körülmények is. Lehetne ugyan kicsivel több pénzünk, de ezt a nyugalmat semmivel sem cserélném el.

j311 2009.06.07. 16:55:46

@primula -: a tevehalom is csak egy T --> camelot
Bocs. :DDD

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2009.06.07. 16:56:09

Az a baj, hogy a házasságot az emberek többsége a szerelemre építi. Pedig ez abszurd - a szerelem elmúlik 3 év múlva aztán kész. Jöhet a következő.
A csajok nagy része vonzónak találja a "rosszfiúkat". Arra persze nem gondolnak, hogy hosszú távon milyen együtt élni egy ilyen emberrel.

Kytia 2009.06.07. 16:57:56

Egyébként nem értem, miért emlegetitek Csernust? Ő a legnagyobb közhelygyáros általánosítóművész, ráadásul pont olyan agresszív, mint a posztoló férje. Legalábbis a nőkhöz való hozzáállása hasonló lehet.:) Persze, anyázni én is tudok. Lehet, ki kéne adnom egy könyvet.:DD

Kytia 2009.06.07. 17:03:48

@star77: Ezt séróból nyomtad, vagy bemásoltad??

star77 2009.06.07. 17:10:40

@Kytia: hosszú,kemény és könyörtelen éveim szomorú tapasztalatai ezek :-)))

forumuser 2009.06.07. 17:11:03

Csernus valami olyasmit is mondott, hogy csak azt lehet megalázni, aki hagyja.
Furcsállom, hogy 25 évig teljes vakságban éltél azt illetően, hogy milyen ember - inkább azt tartom valószínűnek, hogy a lelked mélyén tudtad, csak meggyőzted magad, hogy miért is kell mellette maradnod. Féltél az egyedülléttől? Hogy nem kellesz senkinek? Szociális beidegződés, hogy a feleségnek tűrnie kell? Mazochizmus? A családi minta tudattalan másolása és továbbvitele? Neked kell tudnod.
Mindenesetre felnyílt a szemed, és jobb későn, mint soha.

Kytia 2009.06.07. 17:17:53

@star77: Hát,...akkor csak sajnálni tudlak. Majd gyújtok érted egy gyertyát.:)))

Chiacig (törölt) 2009.06.07. 17:19:53

@star77: micsoda undorító szexista-hímsoviniszta-masiniszta felsorolás! Pföjjj!!!:)

Kytia 2009.06.07. 17:36:43

@trollkotze: Sajnos nem nyílt fel. Csak sárdobálásra futotta.

Edward Nygma 2009.06.07. 17:52:34

Örülök, amikor ismeretlenül is le vagyok büdösdisznózva, aki nőket ver, gyerekeket nyomorít meg, egyáltalán 7/24-ben agresszív, és csak a PPP körül forog az élete...
Örülök, hogy rám vetítheti a sérelmét minden - talán önhibájából - sértett nő, csak mert férfinak szültettem.
Örülök, mert így milyen vagányul eléldegélek egyedül is, sejj.
Örülök, csak nem tudom, minek.

guy 2009.06.07. 18:15:11

Gyönyörű. A saját egy esetéből levont olyan általánosságokat, amik egyáltalán nem igazak. Kíváncsi lennék a férj sztorijára is.

papamaci1 2009.06.07. 18:16:21

Ha egy pasi rendes (lenne) a családjához, az meg a nőknek nem kell.

A nők azt kapják amit megérdemelnek.

Hivatkozó reklám szlogenek a TV-ből: "Akarom ! Most ! Mert megérdemlem !"
Hát csak tessék.....

star77 2009.06.07. 18:17:29

@Kytia: kettőt,ha kérhetlek :-)) de azért tetszett valld be... :-))

eino. 2009.06.07. 18:18:01

@Edward Nygma:

hát ne vedd magadra :))

Egyébként is: férfit kell nevelni (ami nem jelent egyet a macsó dugásra-ivásra leegyszerűsített életvitellel), ahhoz meg anya is kell. Láttam olyan nőt, akinek az összes kapcsolata zsákutca volt, emellett a fiát ugyanolyannak nevelte, mint akiktől ő menekült. Ugyan a srác nem agresszív, de minden alá lett tolva, nem kellett beszállnia a rezsibe és a kajába, mikor még otthon élt, de háromszor annyit keresett, mint az anyja. Ráadásul amikor a srác már rájött az aktuális barátnőjénél, hogy neki ez biza kevés, akkor az anyja biztatta, hogy nem baj, az igaziig ,,arra jó lesz".
És nem egyedi eset. A társadalom és a szülők hibája leginkább, ha valakiből aljadék lesz. Persze ez még nem menti a felnőtt egyént semmi alól.

papamaci1 2009.06.07. 18:19:32

Nézzük csak: ha egy nővel link semmirekellő és tróger vagy , akkor megőrül érted. Ha rendes , becsületes vagy vele: kidob mint a macskát sz@rni.
A nők így vannak gyártva.

efhábé 2009.06.07. 18:20:37

@egypszichoaktivista: A nők szexuális étvágyát semmi sem csillapítja jobban, mint az esküvői torta.

És még ezer ilyen van, talán van némi valóságalapja, mint minden viccnek.
Ha téged olvaslak, az az érzésem támad, hogy vannak a gaz, bántalmazó férfiak és a szerencsétlen, ártatlan nők, akik mindig áldozatok.
Holott a házasság társasjáték, az erőszakig vezet egy út.
Természetesen a fizikai erőszakot semmi sem legitimizálhatja és nem elfogadható egy kapcsolatban a fizikai erőszak, de egyszer-egyszer vizsgáljuk már meg, hogy mi vezetett a fizikai erőszakig (kövesse el azt bármelyik fél is, mert a feleségek is szoktak ütni), valószínűleg érdekes dolgok derülnének ki. Csak az nem lenne megfelelően trendi, mert esetleg ellentmondana a feminista elveknek.
Zsák a foltját, ugyebár...

Kytia 2009.06.07. 18:20:40

@star77: Neeeem tetszett. Ilyen vicceket a kozmóban olvasok néha a wc-n.:)))) Mongyá jobbat.:)

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2009.06.07. 18:21:21

Kiváló!
Komolyan mondom, vigyorgok! Hogy sok embernek még ebben a szituban is az jön ki, hogy MNK és a nő tehet mindenről.... ehhh.

Venesz 2009.06.07. 18:22:05

@Bambano: "A nők alattomosan, apró kis beszólásokkal, kekeckedésekkel, lassan, hosszú idő alatt őrölik fel a pasik idegrendszerét. Lehet, hogy soha nincs egy hangos szó sem, csak alapos, végiggondolt aknamunka a háttérben. Utána meg ártatlan bámulás a válóperkor és a pasi teljes kifosztása.

Erről sose lesz statisztika, mert lenyomozhatatlan. "

Van ilyen, sajnos megéltem.

Kytia 2009.06.07. 18:29:39

@Zsit (csúnya, girhes macs): Hát, a pasiról mit lehet írni? Valóban egy undorító tahó, de azon max. sopánkodhatnánk, hogy mik vannak. Szerintem egy ilyen pasival semmit nem lehet csinálni. Elmenekülni tőle jó messzire, oszt ennyi.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2009.06.07. 18:47:39

@Kytia:
Na, azért ő is érdekes, hisz valamitől ő is ilyen lett. És persze valszeg fog találni még áldozatot magának. Mert lehet, hogy nem fog változni, mert nincs annyi intelligenciája, hogy rájöjjön, mi a hiba. Átkozzuk el rögtön, mert menthetetlen? Tényleg az?

ZioN 2009.06.07. 18:48:31

Kikérem magam és férfitársaim nevében az általánosítást!Talán a kedved posztírónak önmagában kellene keresni a hibát amiért megcsalatott.

eino. 2009.06.07. 18:49:25

@efhábé:
,,Holott a házasság társasjáték, az erőszakig vezet egy út."

Nem tudom, feltűnt-e, hogy itt nem arról van szó, hogy az évtizedeken át tartó szekálás miatt az asszonynak lekent egyet a férje, aztán elvált, hanem arról, hogy folyamatosan csalta, egyre jobban verte, a gyereket idegbeteggé tette (egyébként megbocsáthatatlannak tartom, hogy a gyerek érdekében nem lépett hamarabb a nő), és emellett fűvel-fával csalta, aztán végül a nő vált el.

Az, hogy a legkisebb felmentést is megadod ennek a rohadéknak, abból lehet sejteni a , milyen lehet a te feleségednek lenni.

Von 2009.06.07. 18:52:11

nem szoktam sokat kommentelgetni, de ezt a posztot nem lehet szó nélkül hagyni :)
24 éves vagyok, olyan típusú férfi, aki a családot komolyan veszi, mondhatni konzervatív

a korosztályomban az összes szép és értelmes lány 99%-ának a balhés, menő típusú pasik jönnek be, nekem is volt ilyen barátnőm, több is, azért is nem bírtunk megmaradni, mert nem elég "pörgős", nem elég "érdekes" a kapcsolat. Nekik, láttam előttem, láttam utánam, az az érdekes típus, amit a poszt szerzője "pénz pia pina, gyávák, hazugok" jelzőkkel illet.
Szóval felvetődik bennem a kérdés, vajon a nő mennyire is hibás az elb*szott házasságában? Lehet, hogy kellett volna előre is gondolkodni? De az szemmel láthatóan 24 éves korban is csak döcögősen megy még, mert a korszellem szerinti "pörgés" fontosabb.
Sajnos az ilyen típusú volt barátnőimet csak sajnálni tudom, de ugyanakkor azt is látom, hogy nem hibáztathatnak senkit, csak maguknak köszönhetik, ha esetleg így fognak járni, mint a posztíró.

Kytia 2009.06.07. 18:54:57

@Zsit (csúnya, girhes macs): Hát, nem tudom. Lehet, hogy majd egyszer jön egy nő, aki kihozza belőle az angyalt. Mindenesetre a poszt írója nem ez a nő, szóval szerintem az ő esetében nem nagyon lehet mást tenni, mint lépni.
Amúgy egyébként szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban is, hogy változhat-e egyáltalán a pasi. Nem sok embert láttam, aki gyökeres átalakuláson ment keresztül felnőtt korában. Főleg, hogy itt most nem ő volt a szenvedő fél. Lehet, hogy neki teljesen jó volt így minden, és ugyanilyenre vágyik később is. Persze, ezt sosem fogjuk megtudni.

Inkább itt az a baj a nővel, hogy általánosít, és ezen háborodik fel mindenki, férfiak, nők vegyesen.

2009.06.07. 19:01:55

lizi
én is használjam az általánosítást?... minden nő ku**va.. 1-1
gondolkozz már kicsit mielőtt írsz....
ill. egy kicsit nézz már szét a női oldalon is, lenne onnan is mit kigyomlálni...

ha a tényleges válaszomra vagy kíváncsi:

mivel mindenhez 2 ember kell, egyik nem sem jobb a másiknál..
de talán gondolkozz el, miért kerültél ilyen helyzetbe?
talán aki nem ad rá lehetőséget (nem áll szóba azzal akitől ne várjon semmi jót)
az nem jár így....

sok sikert a jövőben!

Karachar Nevian (törölt) 2009.06.07. 19:03:12

egypszichoaktivista · egypszichoaktivista.blog.hu 2009.06.07. 10:58:47

Most akkor a nők magas, gazdag, kigyúrt, erős, gazdag, menő, férfias és gazdag faszt akarnak vagy inkább szolíd, átlagos, jó férj, jó apa, tisztességes, bérből és fizetésből élőt?
Csak azért mert a kettő egymást nem fedi át, sajnálom.
Verbális erőszak...elfogadott...? Hát egy kopasz kigyúrt nagymercistől, és irígylem is őket kibaszottul ezért, nem azt várják hogy értekezzen Proustról, sem azt hogy 'ellegózgasson' a kölykével vagy hogy vasárnaponként lenyírja a füvet a ház előtt.
Az ilyen szétveri a szádat ha rosszat mondasz, kicsavarja a karod ha rákérdezel hol volt éjjel (persze meg is véd a diszkóban szombat este) és az a legszebb az egészben hogy ez egyedül a te döntésed, a te választásod. Szánalmas a nők álszentsége.
Kell a sportkocsi meg a mesebeli nyaralás? Nem a napi két szopással fizeted meg az árát, hanem majd amikor már gyereked lesz tőle és a fentieket a saját bőrödön érzed.
Az álszentségnél csak a sötétség szánalmasabb, viszont az már veszélyezteti a gyereket is...

flymazs (törölt) 2009.06.07. 19:06:57

@24 éves pasi: jó, de a korosztályodban mik határozzák meg a kislányok felfogását? Az idióta női magazinok...most én sem lennék 24 éves férfi, nem tudnék mit kezdeni a sok libával.

eino. 2009.06.07. 19:11:39

@Karachar Nevian:

,,Kell a sportkocsi meg a mesebeli nyaralás? "

Számtalan esetet ismerek - a magamét is beleértve -, ahol a nő és/vagy a nő családja tartotta el a férfit is, akkora volt a szerelem. Persze szerencsére előbb-utóbb a szerelem elmúlik. Csakhogy általában a nagy szerelmekből gyerek is szokott születni.
Na mindegy, legalább annyira durván általánosítasz, mint a posztíró.

Von 2009.06.07. 19:12:40

@flymazs:
hááát

24 évesen idióta női magazinok? ez 24 évesen már túlzás :)
vannak ilyenek is, de leginkább a "zeitgeist" határozza meg, amit meg persze a magazinok, meg a többi hasonló dolog
de ott a pont Karachar Neviannál, ugyanazt írta le mint én, csak teljesen más környezeti feltételekkel

flymazs (törölt) 2009.06.07. 19:14:39

@Karachar Nevian: hát, nem egészen...meglepődnél, mennyi nő választaná a normális férfit, csak hát azok a lányok nem biztos, hogy dekoratív bombanők, ezért a férfiak észre sem veszik őket...

A nők is jöhetnének azzal a dumával, hogy minden férfi csak a tökéletes modellkülsejű nőre vágyik, aztán amikor rádöbben, hogy arra kurva sokat kell költeni, ráadásul habozás nélkül lelép a gazdagabb kopasmercis kigyúrt pasassal, akkor meg jön a sírás...

Kytia 2009.06.07. 19:17:14

@Karachar Nevian: "Most akkor a nők magas, gazdag, kigyúrt, erős, gazdag, menő, férfias és gazdag faszt akarnak vagy inkább szolíd, átlagos, jó férj, jó apa, tisztességes, bérből és fizetésből élőt?"

Hagyjuk már ezt a nők, meg a gazdag pasi dumát. Ha a kis pattanásos elállófülű, hótunalmas számítógépfüggő nem kaphatja meg Cindy Crawfordot, rögtön jön az MNK, meg, hogy persze a nőknek csak a gazdag pasi, meg ilyenek. Ennek ugyanúgy semmi köze a valósághoz, mint annak, hogy minden férfi szemét zsarnok.

Kytia 2009.06.07. 19:19:31

@flymazs: Nna, ugyanezt írtam, csak sokkal rosszabbul.:)) Teljesen egyetértek.

bjuli 2009.06.07. 19:25:26

"A fiam a rettegéstől a félelmektől epilepsziás lett azóta is ha az apja jelen van
egy épelméjű mondatot nem mer kimondani.Most adtam be a válópert."

Eddig vártál. Bravo.

Kytia 2009.06.07. 19:30:42

Amúgy ha ők 25 éve házasok, hány éves lehet a gyerek? Ezen gondolkodtam az elejétől fogva.

Karachar Nevian (törölt) 2009.06.07. 19:31:16


flymazs 2009.06.07. 19:14:39

Pontosan így van és ez a lényeg!
A különbség talán az hogy én, amikor a 'dagadt nő helyett szépet választok' nem hitetem el magammal hogy majd jó lesz feleségnek, csak elvagyok vele, használom, kinek hogy tetszik. A nők, valami érthetetlen oknál fogva viszont azzal ámítják magukat hogy aki megvert pár kölyköt a dizsiben, nagy kocsival visz le a balcsira, az majd jó lesz a szürke hétköznapokban a csekkek befizetésekor, kutyasétáltatáskor, vagy hogy ne menjek messzebb, a hűség kérdésében. Erre adjon valaki magyarázatot...

Megjegyeznék még valamit. Az hogy 'mennyi nő választaná a normális férfit' egy sokkal keményebb kérdés mint gondolod. Minden Nő 'normális férfit' választana, csak hát a legtöbbjének a pénzes kigyúrt a normális. Erre lehet azt rásütni hogy ízlések és pofonok.

A probléma nem a kasztosodással van hisz ez alapján is mindenkinek kéne hogy jusson valaki neki megfelelő. A baj ott van hogy rossz önmagunk megítélése és ebből következően rosszul is választunk.
Nem a másik a hibás ha szar szülő/társ lett hanem a mienk, mi tettük azzá...
Hát akkor sírjunk.

Kytia 2009.06.07. 19:39:18

@Karachar Nevian: Feleségnek dagadtat választanál? Vagy azért álmodozol néha olyasmiről, hogy találsz egy kedves, gondoskodó, családcentrikus lánykát, aki véletlenül csinosan is néz ki, és akit elvehetnél feleségül? Mert elárulom, hogy vannak ilyen nők, ahogy jó megjelenésű, férfias pasik is, akik szintén nem olyanok, mint a posztban leírt bunkó.

Amúgy mindenki úgy gondolja, hogy a posztoló egy "dekoratív bombanő", a férje pedig egy milliomos, kigyúrt állat? Nekem tökre nem ez jött le. Két tökátlagos embernek képzelem őket.

flymazs (törölt) 2009.06.07. 19:42:52

@Karachar Nevian: pont ez az, hogy a pénzes kigyúrtat nem tartják normálisnak a nők olyan számban, amekkorában gondolod.

A másik, egy szóval sem mondtam, hogy dagadt a nő :)
Attól, hogy nem modellalkat és a testsúlya meghaladja a vasággyal együtt 15 kilót, még nem dagadt :)

A nem modellkülsejű még nem biztos, hogy csúnya. De nem feltétlenül veszik észre azonnal a férfiak.

Sok nő tart inkább vonzónak egy szabálytalan arcú, de kedves, jókedélyű férfit, mint egy címlapfiút, szerintem több, mint ahány férfi észreveszi egy első blikkre átlagos nőben a szépséget.

eino. 2009.06.07. 19:44:01

@Karachar Nevian:
,,nem hitetem el magammal hogy majd jó lesz feleségnek, csak elvagyok vele, használom, kinek hogy tetszik"


Erről írtam feljebb. Ez a felfogás is nevelés kérdése.

Karachar Nevian (törölt) 2009.06.07. 19:53:33


Kytia 2009.06.07. 19:39:18
flymazs 2009.06.07. 19:42:52

Tudjátok az baj hogy nem ezt tapasztalom. A nők akiket ismerek már kertelés nélkül felvállalják: a pasi ott kezdődik hogy kocsi-lakás. Még az is lehet hogy igazuk van...
Nekem van mindkettő, de már csak undort érzek. Majd elmúlik egyszer, addig dolgozom és gyarapodom egyedül.

A posztolónak részvétem. Kár hogy mindenkinek csak egy élete van így szinte lehetetlen már korrigálni ilyen hibákat. Azért kíváncsi lennék hogy mit változtatna meg ha visszamehetne.

A szerelő 2009.06.07. 19:54:25

Előttem már néhányan leírták amivel egyetértek.Egy kis kiegészítés, hogy a kezdetekkor a hapsival szemben támasztott igények a bulizásnak megfelelőek, de ha vége a bulinak, akkor is van élet. És az a hosszabb. Aki így választott, így járt. És hogy ő nem ismer rendes hapsit? Talán azért, mert az ő feltételei között nem szerepelt ilyen. Akkor meg most mit rinyál? Talán nem úgy kellett volna kezdeni, hogy, innen idézem: "vagy a jelleme, vagy a humora, vagy az esze, vagy a csinos pofija, ...illetve ezek bármilyen kombinációja fogjon meg." Ha csak ezek között van a beugró kérdés, akkor nem kell csodálkozni.

És hogy meglegyen a mai bunkóságom:
" mentalistagenya 2009.06.07. 13:54:45 "
Szerintem meg te vagy szemét genya. De ilyenek csak simán netparasztok, beleböfögnek mindenbe. Már a nicked is tükrözi a jellemed :)

flymazs (törölt) 2009.06.07. 19:55:34

@Karachar Nevian: hát, ha olyan körökben mozogsz, ahol ilyen nők vannak...akkor ne csodálkozz.

Érdekes, én nem ismerek ilyen nőket, sőt, sok fiúbarátom van, ők sem panaszkodnak erre.

Kytia 2009.06.07. 20:06:14

@Karachar Nevian: @flymazs:

Én sem ismerek ilyen nőket. Persze tény, hogy nem bódisylviékkel járok bulizni...

És olyat is láttam már, hogy egy ilyesmi elveket valló lány hirtelen szerelmes lett egy csóró egyetemistába, és heti tízezer forintért utazott le hozzá minden hétvégén vidékre.

Amúgy Karchar, nem tudom, mennyire idős nőkről van szó. Mert persze egy 30-as nő, aki mondjuk 40-es pasit keres, szerintem joggal várhatja el, hogy ne az anyósékhoz kelljen feljárni filmet nézni. 40 év alatt egy átlagember is összehoz legalább egy albérletet, nem?

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2009.06.07. 20:15:50

@Kytia:
Na, persze. Lehet.
Amúgy szerintem a nő sem fog változni. Ha nem egy ugyanilyet talál maga mellé, akkor majd hagyja, hogy a gyereke "uralkodjon" rajta. Micsoda gyönyörű élet, soha többé senki nem lesz egészséges felnőtt. ELkeserítő!

Gazz 2009.06.07. 20:19:41

" Az ilyen férfiaknak nem szabadna megnősülniük."

Ja, tyúkocska, csak azt felejted el, hogy Te mondtad ki neki a boldogtalanító igent.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2009.06.07. 20:21:12

@Karachar Nevian:
Tagadd le :))))
Amúgy meg tök mindegy. Mert rá lehet kérdezni, persze, csak nem ezzel kéne indítani. És még valami: manapság előszeretettel akarnának hímek beköltözni nőkhöz, teljes koszt-kvártélyra.. persze csak pár napig!

Kytia 2009.06.07. 20:27:44

Meg még azt akartam mesélni, hogy szingli időszakaimban ismerkedem mindenféle emberekkel. Néha találkozom igazi dögunalmas, sértődöttarcú fiúkkal (álalában nem is néznek ki olyan rosszul), akikkel semmiről nem lehet rendesen beszélgetni, stb. És akkor ezek gyakran megkérdezik, hogy ugye én nem olyan nő vagyok, akinek csak a pénz, meg ilyenek. Mondom, hogy nem, de ezt ők úgy értelmezik, mintha én azt mondanám, hogy járni fogok velük. Aztán mégse járok, mert ugyebár kicsit sem tetszenek, erre viszont ők visszavágnak, hogy "tessék, megint bebizonyosodott, hogy minden nő csak a pénzt akarja, mert te is azt akarod". DEHÁT NEM!

Vagy csak az a rendes lány, aki akármilyen rotyakos, pocakos, pattanásos, unalmas, büdös lábú, meg mittóménmilyen pasihoz hozzámenne csak azért, mert az illető megbízható családapának tűnik?

flymazs (törölt) 2009.06.07. 20:34:04

@Kytia: látod, ha nem, akkor pénzéhes kurva :DDD

Tudod, visszautasításkor még véletlenül sem keresik magukban az okát....

Kytia 2009.06.07. 20:36:17

@Zsit (csúnya, girhes macs): Hát, szerintem is ez lesz, és főleg azért, mert a nő kicsit sem gondolkodik azon, hogy mit rontott el, és mit csinálhatna legközelebb másképp. Inkább elintézi annyival, hogy minden pasi rohadék. Így persze, hogy nem fog változni semmi.

Kytia 2009.06.07. 20:41:42

@flymazs: De mégcsak azt sem várnám el, hogy magukban keressék az okát. Egy vállrándítással elintézhetnék, ez a kocsi nem vesz fel, oszt annyi. Én se hülyézem le, ha valaki tetszik nekem, de látom, hogy kicsit sem érdeklődik.

2009.06.07. 20:42:42

Szerintem szembe kell nézni pár dologgal:

-a házasság nem szimplán egy olyan párkapcsolat, ami sokáig tart
-a házasság nem olyan, mint egy bajnoki kupa, vagy egy diploma, hogy megvan, aztán soha többé nem kell foglalkozni a 90%-ával
-a házasság nem csak arról szól, hogy jól érezzük magunkat, mint ahogyan az élet sem, mást hibáztatni ezért viszont gyengeség
-persze létezik rossz házasság, de ez az esetek döntő többségében ez mindkettőn múlik

Férfitársaim részéről faszság arra hivatkozni, hogy ez a nő elvitte a pénzemet, meg lelép az első mergás kopasszal, mert ez faszság. Olyan van, hogy úgy költöttél valakire, hogy az eleve nem érte meg. Anyagi kérdésben egyedül a válás a jogos, mivel ott undorítóan a nők felé hajlik az igazságszolgáltatás keze. De részint erre is oda lehet figyelni azért a házastársválasztásnál (azaz NEM párválasztásnál).

Az is csacskaság, hogy a nők az agresszív/alázó/menő faszikra buknak. Nemkérem. A lányok egy mérhető hányada diszkrét faszikra és dugásokra utazik, csak ezeket a lányokat általában nem vesszük észre, pozitív esetben ezekből lesznek a barát-barátnőink, akiket ugyebár nem dugunk meg. Jellemzően ezekből lesznek a legjobb kapcsolatok egyébként, ha mégis megdugjuk őket.

Házasság előtt én nem azt kérdezném magamtól, hogy jónő-e, tudunk-e együtt partizni, vagy hogy a barátainkat-barátnőinket kölcsönösen kedveljük-e, hanem pl. hogy el tudom-e úgy képzelni ezt az embert úgy, mint a gyerekem anyját, akit közben én is elviselek.

A nők részéről meg hülyeség itt a sírás azon, hogy "nemilyenvolt a béla", amelyik nő meg bebetonozza az egzisztenciáját 3 diplomával (bár arra kíváncsi lennék azért, milyen 3... biztos nem orvos-gépészmérnök-kutatóvegyész... hülyeségnek tartom, hogy valaki tök különböző szakterületeken harmincévesen kiváló szakember), az is épp azt téveszti szem elől, hogy rohadtul nem fog alkalmazkodni egy olyan helyzetben, amikor lehet, hogy be kéne fognia a száját, és persze innentől lehet sírni azon, hogy "a férjem egy villanykörtét nem tud becsavarni", mert az ilyen típusú nők mellett nem maradnak meg a nem szolgalelkű férfiak.

És akkor már most megsúgom: a nők nem a háromdiplomájukkal tehetnek a legtöbbet a hűségért meg a biztonságért. Az a fickó, akit jó melegkaja, tiszta, rendes lakás meg 2-3 jó szó vár otthon, az rohadtul nem fog verekedni. Aki elmehet nettó sörözésre a haverokkal, azt nem beszélik rá olyan könnyen, hogy félrészegen nőzzön.

Vigyázzatok, mert az élet nagyrészt kurvára hétköznapokból van!

flymazs (törölt) 2009.06.07. 20:46:27

@Kytia: nem arra akartam kiélezni, hogy muszáj magukban keresni a hibát, de azonnal vágják rá nagy pofával, hogy büdöskurva...akkor már magukba is nézhetnek néha.

Vagy senkiben sem keresünk hibát és akkor tényleg vállrándítás.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2009.06.07. 20:56:21

@Gepi:
Köszönjük :), eddig erről fogalmunk se volt!

@Kytia:
Aztán csodálkozunk, hoyg a népek többsége sztereotípiákban gondolkozik? Ezek után ...
És persze: ordas ribanc vagy :)))))))))))))))))))), mi mindannyian. Vagy elhasznált, kitágult hüvelyű, gyereket világra szart ostoba madjarpitschák :)))))))))), mert a honifasz, az kiváló :DDDD

flymazs (törölt) 2009.06.07. 20:57:39

@Gepi: alapvetően sok dologban egyetértek veled.

Azonban a mai magyar családok túlnyomó részében a nő fizetésére is szükség van, sok családban többet is dolgozik, mint egy férfi. Ezért egy nő élete nem a "tiszta lakás, meleg vacsi" síkon mozog, ugyanannyit, vagy még többet gürizik, mint a férfi. Ezért az a korrekt, ha a férfi is besegít a háztartási munkákba. Csak a mai férfiak túlnyomó része ezt képtelen felfogni.

Én azt gondolom, hogy egy nő csak akkor szüljön gyereket, h egyedül is fel tudja nevelni. Mert a férfiak inkább hagyják a gyereket a picsába mint a nők.

És nem, egyáltalán nem baj, ha a nő tanult, ha a nőnek is van karrierje, sikere a munkában. Szerintem ettől teljesebb és kiegyensúlyozottabb ember lesz, ami a magánéletére is kihat.

A nettó sörözésről meg annyit, hogy természetes, hogy egy kapcsolatban férfi elmehet a haverokkal szórakozni, de sok férfi szerint ugyanezek a jogok nem illetik meg a nőt és baszik otthon maradni a gyerekkel, amíg a nő esetleg elmegy a barátaival sörözni.

algi 2009.06.07. 21:05:43

Nem védeni akarom a férfiakat, de itt szerintem nem szimplán arról van szó, hogy férfiúi gyengékkel rendelkezett az illető, hanem szimplán hiányoztak belőle az emberi kvalitások. Nem hiszem, hogy a szeretőt a tenyerén hordozná.

Funkerman 2009.06.07. 21:12:16

"Pénz, pia, pina
Szerintetek is minden férfi gyáva és hazug és csak a címben szereplő triumvirátus érdekli őket?"
Genetikailag esetleg. De van olyan egyed aki tud magán uralkodni.
A nôknek azt szokták tanácsolni, hogy ne csak a szívûkkel lássanak, úgy esetleg némelyik férfi is képes arra, hogy ne csak a farkával lásson. De ez asszem elhatározás és szeretet kérdése.

2009.06.07. 21:25:39

@flymazs: De mozogjon azon a síkon is. A boldog házasságnak ára van. Amúgy abban feltétlen igazad van, hogy a legtöbb fickó nemigen veti bele magát a házimunkába. Tessék, itt vagyok kivételnek :-)
Nekem eddig kb. fele-fele arányban jutottak dologtalan és takaros bnők, szóval nem általánosítok, hogy bezzegacsajok. :-)

A tanulás, munka rendben van, a karrier már nem. Tessék eldönteni, hogy karrier, vagy gyerek. Egy seggel nem lehet két lovat, ez ugyanolyan hülyeség, mint amit most az mta elnöke is kitalált, hogy a női kutatókat támogassa. Semmi bajom az olyan nőkkel, akik mondjuk az üzleti vagy tudományos életben akarnak elérni sikereket, abszolút egyenrangúként kezelem őket. De aki ugyanúgy akar vezető tudós vagy bizniszwumen meg anyuka lenni, attól kiver a víz.

Aardvark · http://fulszoveg.blog.hu 2009.06.07. 21:27:49

Sztereotíp nézetek, álvitaindító poszt. Vitára sem érdemes. Csernus meg egy egy médiasarlatán.

flymazs (törölt) 2009.06.07. 21:34:23

@Gepi: miért? Egy normális házasságban olykor a férfi is mg tudja etetni a gyerekeket, ki tudja kérdezni a leckét és le tudja fektetni, nem?

Miért ne lehetne a nőnek karrierje?

Miért ne lehetne a házimunkát és a gyereknevelést is fele-felel arányban megosztani?

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2009.06.07. 21:42:08

@flymazs:
Osztasz ma rendesen Mazs!
És épp ezt akartam kérdezni. CSak az anyának van gyereke? Apának nincs? És ha azt mondom, hogy valaki apa, akkor mondjon le a karrierről? Hisz meg kell apaként is felelnie! Tudod gepi, abban is van ám "munka". Szomorú, ha nem érzed/látod.

2009.06.07. 21:44:29

@flymazs:
De, de. A gyereknevelést nem mondtam, igaz?

A házimunka fele-fele. Csak vannak férfias házimunkák, meg nőiesek. Pl. mosogatás az női munka, vízcsapszerelés férfi.

A nőnek legyen karrierje. Az anyának ne.

flymazs (törölt) 2009.06.07. 21:49:57

@Zsit (csúnya, girhes macs): Tudod, nekünk a karrier netovábbja az lehet, ha sikerül eltalálni, mikor lesz omlós a sült :D

@Gepi: valóban ára van a jó házasságnak, de nem kizárólag a nővel kell azt megfizettetni, szerintem.

Kytia 2009.06.07. 21:50:51

@Zsit (csúnya, girhes macs): :DDD Na, legalább te bátran felnyitottad a szemem. Így jártunk. Legközelebb nem csodálkozom, ha spontán pofán csapnak. Most már tudom, hol a helyem.:DDD

@flymazs:

"Én azt gondolom, hogy egy nő csak akkor szüljön gyereket, h egyedül is fel tudja nevelni. Mert a férfiak inkább hagyják a gyereket a picsába mint a nők."

Ez az, amivel teljesen egyetértek. És rögtön megcáfolja Gepi azon állítását, miszerint gyermekes anyuka ne csináljon karriert. Akkor vajon miből tartsa el a gyereket, ha nem akar évtizedeken át megaláztatásban élni, amiatt, h mondjuk kiderül, hogy csalja a férje. Vagy, ami még rosszabb, lelép a pasi egy másik nővel.
Arról nem beszélve, hogy rengeteg összetartó családban sem elég az egyik ember fizetése.

2009.06.07. 21:51:33

@Zsit (csúnya, girhes macs): Evidenciákról nem szoktam ömlengni :-)

Különben megjegyeztem korábban: a jó házasságért dolgozni kell. Mindenkinek.

flymazs (törölt) 2009.06.07. 21:52:52

@Gepi: mosogatni mindennap kell, vízcsapot szerelni meg nem, érted, ugye?

És akkor mivel kárpótolnád a nőt, aki mindent odadob a házasságért?

És mi a férfi feladata amúgy?

2009.06.07. 21:55:18

@flymazs: Sosem mondtam ilyet.

flymazs (törölt) 2009.06.07. 21:55:50

@Kytia: pontosan.

Amúgy pont a kedves házinéniket szokták trendi yuppiecsajok miatt otthagyni a fenébe....

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2009.06.07. 22:00:35

@Gepi:
Jó. Ne is.
De a kérdés még mindig adott: ha apa leszel, lemondasz a karrierről?
(Miheztartás végett: nekem van gyerekem, 2, és egyedül vagyok velük - de mivel picik még, hoztam áldozatot a munka frontján, mert tudom, hogy fontos nekik az anya jelenléte. DE! Nem elsősorban a tiszta lakás, minden meleg vacsi az, ami nekik kell. És ezért tudom, hogy ha nagyobbak lesznek, akkor már újra több figyelmet szentelhetek a "kárrierem"nek, és talán addigra nem is leszek egyedül)

@flymazs:
Az. A sült! Meg a vasalt ágynemű! :)))

@Kytia:
Kérlek! :) Rám mindig számíthatsz :DDD

Kytia 2009.06.07. 22:04:08

@flymazs: Na, ez meg a másik. Aztán jön a Csernus, és leüvölti a fejedet, hogy ne rinyáljál, magadnak köszönheted, minek hagytad, hogy eltartsanak.
Meg jön a sok pasi azzal a dumával, hogy bezzeg a nőnek a pénz a fontos, meg a lakás, meg a kocsi. Hát, ja, ha nekem nincs jogom rá, hogy megteremtsem magamnak, akkor mégis ki a jó életre támaszkodjak.

Vagy dolgozni azért szabad, csak sikeresnek lenni nem?

2009.06.07. 22:05:17

@flymazs: Ha a pénzkeresést meg a gyereknevelést kiejtettük, akkor a házimunkáknál maradva, mindenfajta műszaki, pénzügyi és hivatali dolog.

De itt már sztereotip szövegeket nyomunk, amire úgyis jön az empirikus kontrázás, hogy "de én nem is ezt láttam". Hát ja, pl. egy balesetben lebénult feleséget még pelenkázni is a férjének kell. Meg mosni. Meg takarítani, stb. De azt egyszerűen képtelen vagyok megérteni, hogy egy egészséges asszony helyett miért a férj mosogasson. És kontra: egy egészséges férj helyett miért a szerelő csinálja meg a mosógépet.

Éléseket kérdezel amúgy, ez a szereposztás csak az én fejemben él, láttam már ettől nagyon eltérő munkamegosztást is működni. Persze azért kevesebbet :-)
De elég a saját példámnál maradni: én is főztem meg takarítottam már bnő után (persze a fent említett férfimunkákon kívül), mondjuk azért, mert rendszerető és igényes kajákat szerető srác vagyok. A lány meg nem ilyen volt, hát megcsináltam. De ilyenhez hozzámenni... soha.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2009.06.07. 22:16:18

@Gepi:
OKÉ :)
Piszkálni foglak tovább! Mi lesz a megélhetéssel, a nagyobb ház, jobb kaja, újabb autó projektekkel? Mert lehet, hogy az asszonynak ez kell!
(én igénytelen vagyok, nekem ez nem annyira számít :D)

Kytia 2009.06.07. 22:18:01

@Zsit (csúnya, girhes macs): Jujjuj! Vigyázz mit mondasz, mert jön az MNK-zás.:) Nem Gepitől persze, de az ördög nem alszik.:)

flymazs (törölt) 2009.06.07. 22:28:09

@Gepi: amiket felsoroltál, megint olyan dolgok, amelyek nem igényelnek annyira folyamatos jelenlétet a háztartásban, mint a mosogatás, takarítás, amit minden áldott nap meg kell valakinek csinálni.

A pénzügyi részt nem igazán értem, ha a nő is keres, akkor meg pláne érvényes, hogy ezek mindkét házasfélre tartoznak, a hivatali dolgok szintén.

Megint arról van szó, hogy a nő le van butítva, dolgozhat is kicsikét, de a ző hatalmas és erős urát imádja... de tényleg, mit? Mit engednél a feleségednek, milyen munkát?

2009.06.07. 22:33:19

@Zsit (csúnya, girhes macs): Szerintem ez a kognitív disszonancia miatt nem kerül szóba. Ha mindkét fé bedob ennyit egy házasságba az életéből, az már nem gondolkodik azon, hogy mi lenne a nagyobb házzal/újabb kocsival, mert az azzal az erősebb gondolattal ütközne, hogy "nem vagyok hülye, hogy ennyit feláldoztam".

Tulajdonképpen ez nem piszkálás, hanem ezzel zárul a kör: ahol a családi élet annyi értéket teremt, ott nem kerül szóba az alapvető szükségleteken túl (tudom, nagyon tág a definíció) az anyagi gyarapodás. És ez jelenti számomra azt, hogy egy házasság -jó.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2009.06.07. 22:37:16

@Gepi:
OKos... csak legyen hozzá partnered. Őszintén és komolyan ezt kívánom!

@Kytia:
Tisztában vagyok a kockázattal :), provokatív eleve a kérdés. Mert ha igaz a pasik általánosítása, akkor fel fog merülni ez a kérdés, hisz az asszony egy vérszívó! :DDDDDD

flymazs (törölt) 2009.06.07. 22:45:23

@Gepi: alapvető szükségleteken túli? Hát, ki mit tart annak ugye...én azon túl, hogy egy élhetően kényelmes lakásom legyen, nem vágyom kacsalábon forgó palotára, legyen egy megbízható autóm, de nem vágyom luxusverdára, legyen mit enni és legyen mit felvenni...eddig oké.

És ha mondjuk a gyerek tehetséges és kimenne külföldre? Vagy bármit, ami sokba kerül, tanulna?

Ezek még beleférnek az alapvetőbe?

Mert amit felsoroltam, az mind egy átlagos keresetű, kétgyermekes családnak is már szinte elérhetetlen.

2009.06.07. 22:47:03

@flymazs: Kedves flymazs, benned lappang valami kényszer, hogy rámbizonyítsd a gonosz elnyomót? :-)

Ez a mondat azért kicsit erős: "Mit engednél a feleségednek, milyen munkát?" :-)))
Bármit, csak becsületesen csinálja. Én alapvetően úgy vagyok ezzel, hogy van a családi élet, meg a karrier. Egyikkel sincs semmi bajom, bár én az előbbit preferálom. De dönteni kell.

Nézd, szerintem totál nem választóvíz ez, hogy pénzügyi, hivatali dolgok intézése, milyen házimunkák, stb. ez az én külön bejáratú elképzelésem erről. De erre amúgy sincs képlet, mert történik valami, mondjuk jön egy baleset, egy betegség, akkor sem áll meg az élet, muszáj átvenni a másik helyett a munkát. Pl. a múltkor láttam egy nőt a szomszédban szárítót feltenni az erkélyen, és átmentem neki segíteni, mert tudtam, hogy nemrég vált el, és szegény úúúgy fogta azt a fúrót, hogy szinte sírt. Mármint a fúró :-P De megmutattam neki, hogy hogy kell, és legközelebb muszáj lesz neki egyedül.

flymazs (törölt) 2009.06.07. 22:51:07

@Gepi: nem, dehogy lappang :D Csak fura, hogy a nőtől elvárod a karrier beáldozását, noha lehet, hogy kurva sokat tanult érte (még azelőtt, hogy megismerted) és nem akarná odadobni.

2009.06.07. 22:52:26

@flymazs: Mindjárt eljutunk oda, hogy a kékek, zöldek, sárgák lilák, barnák, fehérek, feketék, valakik elkúrták azt, hogy ezt könnyű legyen összehozni :-)))

Nézd, neked ez az alap. Nekem kicsit más, bár nem sokkal.
Ha a gyerek tehetséges és kimenne külföldre, akkor annyit meg lehet szenvedni az ösztöndíjakkal, mint pl. nekem :-) Meg lehet csinálni. Nem könnyű, de meg lehet. Szerintem ez egy döntés, hogy a gyereket hogyan neveljük. Otthonról finanszírozott külföldi tanulmányokkal, vagy hétvégi kirándulásokkal, válás nélkül, szeretetben, stb.

2009.06.07. 22:53:33

@Zsit (csúnya, girhes macs): azt hiszem, van hozzá partnerem, de még pár évet várok ezzel, mert még fiatalka vagyok :-)

flymazs (törölt) 2009.06.07. 23:03:01

@Gepi: a kettő nem zárja ki egymást :)

nem az egész élettartamára értem, hogy külföldre megy a gyerek....

Lehet, hogy olyan nő lesz a feleséged, akinek megy a kettő együtt...és te meg majd örülsz neki, hogy nem egy álmairól lemondott, frusztrált némber van melletted :)

flymazs (törölt) 2009.06.08. 00:00:07

@Gepi: Jó éjt :) Pár évvel idősebb nők között is van ilyen is, olyan is :)

Én nem mondtam, hogy nem szeretnék családot, mert szeretnék :)

Burgermeister 2009.06.23. 12:03:25

Sok ilyen van. Nyaralást, autó törlesztő részletet, taxit, lakás részletet, konyhabútort, ruhákat, számítógépet, LCD tévét, márvány lapot, és még egyebeket fizet. Asszonyka meg otthon azt képzeli, hogy ő a királylány.
süti beállítások módosítása