Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Megcsaltalak

Megcsaltak? Te csaltál meg valakit? Küldj E-mailt a megcsaltalak@gmail.com címre és vigasztalódj, vagy nyerj feloldozást!

Utolsó kommentek

Tudom, nem nagy érdem, de én is e kis közösség tagja vagyok. Lassan 3 éve van viszonyom az egyik kollegámmal.

Világ életemben a hűség "bűvkörében" éltem. Fel nem foghattam, hogy emberek hogyan tudják megcsalni a párjukat, ha szeretik a másikat. Iszonyatosan féltékeny voltam, mindig lestem a párom minden egyes lépését. És tessék..

Hosszú évekkel ezelött kezdődött az ok, mi a titkos viszony kialakulásához vezetett. Persze az is lehet, hogy ezek csak ócska kifogások. "Nem éreztem magam nőnek mellette." Sablonos kifogás. Pedig tényleg. Még szerelmünk hajnalán sem tudott úgy lángolni, ahogyan én szerettem volna. A havi, vagy két havi 1 szeretkezés nem hogy nem volt kielégítő, de nagyon kényszerszaga volt. Próbáltam magam nyugtatni, hogy ő ilyen típus, attól még ezerszer bizonyította, hogy szeret, s velem képzeli el a jövőt, így mit számít a lángolás? Jöjjön a házasság, a gyerek.. mert bizony biztosan lehet élni szex nélkül is.

Aztán az évek bebizonyították, hogy nem igazán. Először idegenekkel chatelgettem éjszakánként, míg szülési szabadságon voltam. Majd visszamentem dolgozni. Már a legelején kerülgetett az egyik kollegám, de mindig elhárítottam a közeledését, mondván ezt nem lehet, nekem férjem van, neki is párja van.. Aztán folytatódtak otthon a súrlódások, melyek végül mindig arra végződtek, hogy minek képzelem én magam, nézzek már magamra... Való igaz, meghíztam a házasság alatt, ugyanakkor tudom, hogy régen ugyanez volt a helyzet. S fura mód a másik így is vonzónak látott, mindig csillogott a szeme, ha rám nézett.. Bevetettem otthon mindent, hogy mentsem a menthetőt, mind hiába. Sem a lelkifröccsök, sem a szexuális segédeszközök, sem a fogyókúra, semmi nem segített. Mígnem feladtam.

Egyik alkalommal már nem húzódtam el a kollegától. S bár azt hittem, hogy majd meghátrál ettől, nem tette.. Elkezdődött a viszonyunk. Titkos találkák, forró csókok.. Még először próbáltam otthon jelezni, hogy tán nem mindenki néz rám oly megvetően és elutasítóan, mint ő, próbáljon ezen elgondolkodni, s tán először még érdekelte is, féltékenykedett, majd az egész hidegen hagyta. Pedig kezdetben direkt később jártam haza, látványosan maradtam távol az otthontól, hogy hátha rákérdez, hátha kicsit jobban érdeklem majd tulajdon férjemet, de nem... Úgyhogy inkább berendezkedtem erre az életformára. A kettős életre.

Mindig tiszteltük a másik párját. Nem akartunk nekik fájdalmat okozni, így sosem kockáztattuk a lebukást. Délután 5-től már nem küldtünk egymásnak sms-t, nem hivogattuk egymást, csakis munka ügyben, s a hétvégék is szintúgy tabuk voltak. Ha épp ráértünk, ha nem okozott kellemetlenséget távol maradni otthonról, akkor együtt voltunk. Nem arról szólt, hogy én most jól kitolok a férjemmel, vagy megalázom, csak róla és rólam szólt, s hogy vágyjuk egymást.

Néha szembe nézek a tükörrel, s nem tetszik, mit benne látok. Azt mondják, hogy én olyan őszinte és egyenes ember vagyok, nem tudnám leplezni az érzéseimet. És tessék.. Vagy ő nagyon vak, vagy én vagyok nagyon jó színész, mert mára már minden különösebb nehézség nélkül tudok neki csípőből hazudni, ha például azt firtatja, hogy mi volt bent. "Semmi" - felelem közömbösen, miközben lepereg előttem, hogy mi minden..

Sajna ez sem az igazi, már nem a régi lángon ég ez a kapcsolat sem, de valahogy mégis mindig egymás karjában kötünk ki. Nem vagyok boldog. Talán el kéne válni. Talán fel kéne nőni a feladathoz, hisz szerelemnek nem mondható mindez, a csak szex meg oly ridegen hangzik. S így az a régi naív kislány, ki a megcsalást is elítélte, még most is hevesen tiltakozik mindez ellen. S mégis... Ez tűnik a könnyebb, a járható útnak. Újra és újra..

Címkék: szex hűtlenség szerelem megcsalás félrelépés lánycsal

177 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megcsaltalak.blog.hu/api/trackback/id/tr711294109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.08.07. 15:25:24

Posztoló3: "Gyerek. A gyerek mindebből nem igazán érzékel semmit."

Hidd ezt, ha megnyugtat. Csak nehogy hirtelen érjen évekkel később irdatlan pofáraesés a témában. Mert elárulom neked, a gyerek nem hülye, élesebbek a radarjai, mint neked vagy a férjednek. Nem csak 7 évesen, már jóval hamarabb is.

Sir Mortzosch 2009.08.07. 15:25:34

@elemes2: öhm, nálad az alternatív mit is jelent? :D

pan77 2009.08.07. 15:36:24

@Posztoló3: A problémád nem egyedi. A baráti körömben elég sok olyan lány, feleség van, akiknek sajnos a barátja/férje nem túl aktív a színfalak mögött. Ők még nem léptek, de ami késik nem múlik....

Sir Mortzosch 2009.08.07. 15:37:33

@Isaura: Ez esetben egyszerűsítsük : nemi együttlétre való hajlandóság. A nem kiván engem - nos, ammá valami, de akkor miért kell feleségül vetesse magát? :D

Oleg Gontar 2009.08.07. 16:03:42

@a_nick_mar_letezik: bonobok ota a szex mint stresszoldas is mukodik, ugyhogy ha a parod munkahelyi stresszre hivatkozik, akkor az inkabb azt jelenti hogy a munkahelyen tobbet, jobbat kap.

FlybyWire 2009.08.07. 16:06:00

@Bergeroth: Mármint, aki 6 éve nem dugott, az egy szerencsétlen, aszexuális barom. Vagy beteg.

FlybyWire 2009.08.07. 16:13:35

@a_nick_mar_letezik: adok neked 1 évet, év kanyec lesz a kapcsolatodnak.
Tudom, mit beszélek. Én 2 éve tartottam ott, ahol te/ti most, egy több éves kapcsolatban.

Utána volt olyan barátnőm, akivel naponta 4szer is szexeltem. Pedig bőven 30 felett vagyok.... :)

FlybyWire 2009.08.07. 16:16:15

@Void Bunkoid: ez korrekt.
Az én exem csak húzódozott, 5 év után pedig én se voltam az a húdemostazértisrádmászommertmegveszekérted-fickós ember, szóval hanyagolódott, hanyagolódott, majd megcsaltak. De nekem legalább bevallotta azonnal. Vége is lett, óriási a megkönnyebbülés, óriási szexelések más(okk)al.

joeramirez · http://automeo.blog.hu/ 2009.08.07. 16:19:29

Igazán nem értem, miről szól ez az egész?

Ha a dugásról, akkor nem kéne ekkora feneket csapni ! :D

FlybyWire 2009.08.07. 16:20:14

@drill_: jó, hogy nem mondtad el, hogy nő vagy, ennél jobban nem is ordíthatna :))

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.07. 16:20:54

@gothic:

ha a technikát kérdezed, edzettségtől és a hölgy nyitottságától függ, én a nyelv + ujj kombinációt javasolnám :-)

de nem ez a lényeg.

isti77 2009.08.07. 16:29:44

Na jó, most már elismerhetik az Index-esek, hogy szándékosan írták el a blog hovatartozását, különben fele ennyien sem tévdtek volan ide.

Mellesleg 35-40 éves kor és 6-8 év együttélés után minden második házasság ilyen. Bár ha már az elején is ilyen volt, az gáz.

Guinevere · http://www.barcsay.com/blog 2009.08.07. 16:30:31

Abszolút megértem a posztíró érzéseit...
Három évvel ezelőtt teljesen ugyan ebben a helyzetben voltam. Én csak azt tudom javasolni, amit én is tettem: Váljál el tőle!!!!!!
Ez jobb már soha sem lesz, csak rosszabb. Gondolj arra, hogy most ilyen, de milyen lesz húsz év múlva?
Nekem a nagy tanulság az volt az első házasságomból hogy : SOHA SEM SZABAD MEGALKUDNI ha ilyen jellegű a probléma.

Másodjára jobban választottam, hozzámentem az akkori szeretőmhöz :)

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.07. 16:48:00

@Void Bunkoid:

"_közlöm vele_, hogy ez így iszonyúan nemjó, és változtatni kéne."

ez nagyon fontos lépés. vannak olyan kulcsmomentumok egy kapcsolatnban, amelyek nélkül meghal a közös élet. ezek közül az egyik, ha tudsz és mersz a kapcsolatról beszélni, és arról, hogy te mit gondolsz, leginkább hogyan érzed magad abban a helyzetben, amiben épp vagy.

movhu 2009.08.07. 16:48:41

Ez a "gyerek nem vesz észre semmit" egy akkor baromság, hogy csak na. Érdemes lenne megkérdezni néhány valamire való pszichológust, aki mesélne neked arról, hogy mennyi ilyen tinédszerrel küzd. Apuci-anyuci elviszi, mert deviáns, és 2 alkalom után kiderül, hogy a gyereket fél évtizede gyötri az, amit ő észlel.
Azaz tessék elfogadni végre a nagy igazságot: a gyerek 7 évesen sem hülye, pontosan érzi és tudja, ha nincs valami rendben. És ez a gyerek nagyon csúnyán tönkremegy lelkileg, még annál is inkább, mintha azt kell elviselnie, hogy a szülei elválnak.
Nem vagyok váláspárti, de amikor a fenti történetet olvasom, nem sok minden mást tudok tanácsolni.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.07. 16:49:43

@Guinevere:

Nem gondolom, hogy a válás megoldás -- abban, hogy a kapcsolat idáig jutott, férj és feleség egyaránt részes. Ha meg sem próbálkozik a korrekcióval, a következő kapcsolata sem lesz jobb, legfeljebb valami máson csúszik el.

Bloberf 2009.08.07. 16:53:38

Szerintem itt nem beszélgetésre hanem több szexuális kezdeményezésre, uj nap, uj póz, vagyis fenntartani az újdonságot, újabb meglepetéseket adni egész addig amig ki nem derül, hogy igen, ezt akarja, igy akarja ö. Mert ugye a nök is különbözök egyik részük aktivan benne van a játékban, mig vannak akik elvárják, hogy szerencsétlen manus mindenre jöjjön rá maga ami egyrészt fárasztó másrészt a nö félig-meddig konzerválja a saját passzivitását. Az meg hogy a másik pasinak felcsillan a szeme a találkozásnál semmi jelentösége nincs. Ez az élet rendje. Ez a különbség ember és ember között. Más szóval, volt egy barátnöm aki amint mellém feküdt megmozdult a férfiasságom. Évek múlva éltem egy növel és esténként lefekvés elött meleg vizet kellet eresszek a szerszámra, hogy a "vágy" meglegyen. Meglett, müködött de ez a különbség. No és szerintem hol a szeretet vagy a szerelem amikor valaki már mással kettyint. Ha lenne szeretet akkor egy dildo is megtenné. Vagy nem?

Void Bunkoid 2009.08.07. 17:12:25

@elemes, Wendriner Piroska: respekt, köszönöm szépen.

A legrosszabb az egészben, hogy ezidáig reménykedtem, vagy talán csak hitegettem magam, hogy ez még rendbejöhet, vagy talán majd megjön az "étvágya", vagy valami hasonló. Nekem mindig meglett volna, a párom nem hajlandó sohasem :(

Aztán tegnapelőtt, egy istentelen durván rámnyomuló tinilány (megjegyzem, nem történt semmi - talán sajnos? :P) ébresztett fel, hogy a fenébe is, nekem még kell ilyen, és pont ez a forró-a-levegő-is hangulat az, ami hiányzik az egészből. És még egyáltalán nemhogy nem érzem, fizikailag SEM vagyok olyan vén, hogy ennek ABSZOLÚT hiányát hosszabb távon el tudjam viselni. Még ha nem is tinilányokkal, de valami egészséges szexuális életű nővel. Attól még a másikat "értékelhetem, mint embert", tudom klisé, de tényleg így van...

Davide 2009.08.07. 17:13:29

Nem hiszem el, hogy egy férfinek ne kéne sex...
De azt mégannyira sem tudom felfogni, hogy miért nem lehet megbeszélni úgy a dolgot, hogy vannak igények amik kielégítetlenek, és ez egy probléma, amit meg kell oldani..
Ha a férj nincs benne, akkor válás, ha benne van, akkor küzdéssel ugyan, de megmenthető minden...
Szerintem a megcsalás az a legundorítóbb, és legaljasabb dolog a világon, és nem tudnék tükörbe nézni, ha lenne egy feleségem, és gyerekem, és más öléből megyek haza...
Gáz! :)

egeresz 2009.08.07. 17:14:08

Egy egeszseges ferfi 2-3 hetente automatan elmegy (elelvez), ha nincs szex. Szerzetes, pap, hazasember, csaladapa, mindegy.
Miutan a csajok elteleben eszreveszik a kicsapongast, es ilyet nem irt a T. cikkiro, igy varhatoan a ferj porno-addict. Ha ez igy van, akkor is eleg cudar a helyzet a pornofuggoseget meglehetosen nehez kezelni a no kezdemenyezesevel, talan ha a T. cikkiro felajanlana, hogy a ferj porno nezese kozben beterdelve kenyezteti/kielegiti. Talan belemegy. Hosszo idon keresztul tarto megbizhato rendszeres jo elmeny hatasara kialakul a ferj iranyabol a szexualis kododes, fel evrol van szo.

domdodom69 (törölt) 2009.08.07. 17:25:47

@Posztoló3:
Ellentétben a többi kommentelővel, én úgy gondolom, volt itt már próbálkozás bőven. Ugorj neki mégegyszer, talán utoljára - nyilván ezért is kérsz segítséget ezzel az írással.
Magadban kell először rendbe tenni a dolgokat: mit vársz az élettől, mitől tudsz boldog lenni, mi a legrosszabb, ami történhet. 3 év viszony után, mikor már az sem jó, valószinűleg ki lell tenni a pontot annak a kapcsolatnak a végére. Lehet, hogy annak is eljött az ideje, hogy elmondd a férjednek (de azt ne, hogy kivel!!!) Való igaz, hogy két ember kell egy kapcsolat elrontásához, de rendbehozni is csak ketten tudják.
A múlttal már kár foglalkozni, nem lehet rajta változtatni, persze a tanulságok levonása fontos. Újra kell építeni a kapcsolatotokat. Elmondani, mi az ami fontos számodra, mert anélkül boldogtalan vagy, mi az, amiben kompromisszumokat tudsz kötni és mik azok amik neked nem olyan fontosak, legyen úgy, ahogy neki jó. Ezeket a fontosságokat belőle is ki kell szedni valahogyan. Ha egyedül nem megy, terapeuta segítségével.
Ha elzárkózik ezektől a beszélgetésektől, akkor sok jóra ne számíts, valószínűleg lépned kell. Arra gondoltam, esetleg a vallomás rá ébreszheti, hogy nagy a baj, valamit neki is tennie kell. Talán jobb lenne a beszélgetésekkel kezdeni és csak akkor a vallomás, ha már úgy érzed, nincs más eszköz a kezedben. Könnyen lehet viszont, hogy erre örjöngés lesz a reakció, a benne elfojtott feszültségeknek is ki ekell jönnie valahogyan. Innen kezdve viszont fel kell készülnöd minden szörnyűségre (fizikai agresszió, lelki terror, fogja a gyereket és elszökök stb), nem tudhatod, hogyan reagál. Viszont innentől lehet, hogy nem lesz kérdés a válás. "Csak" az, hogy hogyan fogja ezt a gyerek túlélni. Te ismered a férjed, neked kell választanod a rendelkezésedre álló lehetőségek közül, de nincs mire VÁRnod!!

"G"-pont 2009.08.07. 17:26:34

Aranyoskám!Vedd el az élettől ami neked jár!Ha puhapöcst választottál és mellényúltál viseld a következményeit.Tán túladhatnál rajta,vagy cseréld el.DE! Mit kezdesz egy nős pasival hosszú távon?Legyél őszinte legalább magadhoz.Kellenek neked ezek a "gátolt hímek?Melyik férfiú simogat őszintén?Az egyik csak dugni akar,a másik meg csak dugni nem?Könnyíts magadon.Őszintén beszélgess el mindkét pasival,mindazt közöld velük amit itt leírtál.Én ezt mindhárom fél jelenlétében tenném,és azonnal lenne számodra kedvező megoldás.
Az őszinteség az egyetlen megoldás. Ja...és autóban is lehet szeretkezni bármikor bárhogy, de nem mindegy kivel.Vedd el az élettől ami neked jár!

fingerbangs 2009.08.07. 17:33:01

ennyi faszsagot amit itt lehet olvasni
remelem a leveliro nem innen akar tanacsot kapni

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.07. 17:33:23

@Void Bunkoid:

"ezidáig reménykedtem, vagy talán csak hitegettem magam, hogy ez még rendbejöhet"

Rendbejöhet, szándék kell hozzá -- és sok munka.

Pálferi nagyon jókat (néha ütőseket és nehezeket) mondott erről, itt szemezgetek belőle, (amikor ráérek): palferi.blog.hu/

domdodom69 (törölt) 2009.08.07. 17:33:53

@Void Bunkoid: nem nagyon látok más lehetőséget, minthogy meg kell beszélni, lásd, amit a posztolónak írtam.
Nem alaptétel, hogy egy nő el kell hogy veszítse a szexuális érdeklődését, annak oka van. Derítsd ki. Benne van a pakliban "némi" veszekedés is, de a szexre annak nem feltétlenül van rossz hatása. :)

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.07. 17:34:52

@Davide:

szinte nincsen olyan mondatod, amivel egyetértenék :-)
de ettől szép és változatos az élet.

wiener 2009.08.07. 17:36:10

@Davide: "nem tudnék tükörbe nézni, ha lenne egy feleségem, és gyerekem, és más öléből megyek haza..."

te jo isten
te hany eves vagy? 16?
majd ha 10-15 eve hazas leszel ujragondolod ezt parszor... meg kene tiltani a tiniknek meg az egyedulallo kiehezett kockaknak, hogy ilyenekbe beleszoljanak

smartdrive 2009.08.07. 17:36:28

nem fogyókúrázni kell, hanem fogyni

tomfree 2009.08.07. 17:37:22

Tudjátok gyerekek elég sok mindent láttam már megcsalás területen és azt tudom mondani, hogy a lehető legrosszabb utat választotta a szerző. Sokan jöttök a kifogásokkal meg a mentegetőzésekkel, hogy "a hűség középkori erény" meg hasonlók, de szép lassan épül le a hölgy önbecsülése a folyamatos hazugságok miatt. A gyerekek sem hülyék, előbb-utóbb rájönnek mindenre, ezek után mit fognak gondolni az anyjukról? Mellesleg a válópernél a vagyonelosztásnál a biróság a megcsalt javára húz majd (lásd polgári peres eljárások: családjog). Nem kell maszatolni: el kell válni és nem kell hazudozni. Később majd rájön a szerző, hogy ez volt a legjobb út és nem a megcsalás.

McKelek 2009.08.07. 17:38:51

@Posztoló3: Sokaknak nem fog tetszeni, de szerintem Te vagy a normális nök megtestesítöje. Megkockáztatom, hogy az majdhogynem természetes, hogy a nöknek vannak ilyen kalandjai, még akkor is, ha a férjük/partnerük egyébként rendben van. Ez véleményem szerint egy viszonylag egyszerüen levezethetö eredménye az evolúciónak.

Ami nem "normális", az a férjed. Neki az lenne a biológiai célja, hogy szétszórja a spermáit. Legtöbbet neked, de ugyanúgy, ahogy nem lehet minden nap kétszer osztrigát enni, néha kell más kaja is - egy idö után felfrissülést hoz az is, ha az örökítöanyag máshoz kerül ;)

Szóval ne nagyon törd magad a dolog miatt. A gyerekre vigyázzatok, neveld jól, de a testeddel, lelkeddel csináld azt, ami jól esik...

lifelike 2009.08.07. 17:44:39

az egész hűség dolog egy faszság, belénk nevelt erkölcsi gát, a társadalmi konfliktusok csökkentésére, az álszent nevelés-centrikus katolikus hazugság, az önkéntes rabszolgaság fenntartására alkalmas kitalált törvény
van aki eszerint él, de soha ne ítéld el azt aki nem

egyébként meg a zeitgeist-et nézd meg ha látni akarod a világot a függöny mögött
aztán legyél hűséges, mert azt mondták...

RustySpoon (törölt) 2009.08.07. 17:48:44

Ismerek egy hasonló kapcsolatot és ott is megmagyarázhatatlan a srác viselkedése.. Próbáltam rájönni, hogy miért nem érdekli a barátnője (a kezdetekkor kicsit jobb volt), miért csak akkor tesz meg "mindent" egy hétig, mikor éppen ott akarja hagyni szegény lány. Ugyan ez a kategória mint a férjed.. szereti a csajt (gyerek még nincs), együtt vannak, általában jól érzik magukat, minden jó, de szex alig (huszonévesen!!) és gyengédségből is minimál szinten mozog a srác. A csaj aranyos, nem csúnyább az átlagnál, semmi különösebb gond nincs vele (így külső szemlélőként és sok év ismerettség után). Három éve látványosan szenvednek (kb 5-6 éve lehetnek együtt), lassan házasság lesz belőle és semmi változás.
Nekem vannak teóriáim..

1. Mérhetetlenül önző a srác. - Kihasználja a csajt (süt,főz rá), közben lehet, hogy nem csalja meg, de egyáltalán nem képes viszonozni az odaadást. Ennek lehet az az oka, hogy már egyáltalán nem vonzódik hozzá, lehet h teljesen más.. nem tudom. Csak a saját példámat tudom felhozni, ha egy nőt szeretek, akkor vonzódok is hozzá.. ha csak úgy jól megvagyunk, akkor nem feltétlen izgatja a fantáziámat.. bár lehet, hogy ettől még elkapnám néha 1-1 körre, de ezt tudjuk be az életkoromnak :)

2. A srác buzi. - Család, haverok, stb.. miatt nem meri felvállalni, berendezkedett egy kényelmes életre, ha már buziként nem akar élni, legalább minden meglegyen ami kell a szexen kívül.

3. Nem buzi, csak ilyen ember. - Nem tudom elképzelni, hogy lehet valaki ilyen.. hogy hiányozhat belőle a nők iránti szexuális vágyódás (kivéve ha 2. eset), de ettől még létezhet. Én fel tudnám falni a nőket.. de ez én vagyok. Ott kell hagyni, igazából neki sincs rád szüksége.

Úgy általában a vonzódás, gyengédség, lelki és testi törődés mentes viszony szerintem nem normális. Sok minden életbentarthatja, de az ilyet nem egymással, hanem egymás MELLETT élésnek hívják.

Konkrétan a post író kapcsolatában ha ezek nincsenek meg, akkor MI VAN RENDBEN? Az, hogy van ház, kocsi, gyerek meg kutya? Hogy felköszönt a szülinapodon és karácsonykor eljátszátok a boldog család szerepet? Azt mondod családszerető. Te nem vagy a család része? Nem veszed észre, hogy nem csak a testeddel, hanem a lelkeddel sem törődik? Nyilván látja/látta hogy szenvedsz.. nyilván tudja, hogy mi a bajod. A családjából azt szereti ami neki kényelmes.. a problémáitok megoldására viszont a kisujját sem képes mozdítani és akkora egy pöcs, hogy végignézi ahogy a kollégád kefélget.
Viszont hogy teljes legyen a kép: te még megspékelted a szerinted "egyébként" boldog családi életedet egy kis hazudozással is. Gratulálok. Értem, hogy bűntudatod van.. de minek? Miért nem oldod meg TE a helyzetet? Ülj le vele és mond meg neki a tutifrankót.. ha nem képes változtatni (amiről azt mondod meg vagy győződve) akkor meg kár szenvedni.

tomfree 2009.08.07. 17:53:38

@lifelike: Annak tartod a hűséget, aminek csak akarod, én nem itéllek el, voltam mindkét oldalon, de a legtisztább az egyenes út magaddal szemben. Azt csinál mindenki amit csak akar, sok szerencsét hozzá!
Amúgy a zeitgeist egy f@szság, csúsztatásokon alapuló összeesküvés elmélet...Ennyi erővel mondhattad volna a mátrixot is...

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.07. 17:56:00

@lifelike:

a zeitgeist egy pszichológiai kísérlet. csináltak egy filmet az ismert, tankönyvi manipulációs sablonok egymás után rakosgatásával, és azt nézték (egyetemistákon, doktoranduszokon stb) hogy mennyit hisznek el a különféle képtelenségekből. az eredmény elég megdöbbentő volt, szóval nem kell szégyellned, hogy te is beleestél.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.07. 17:58:59

"az egész hűség dolog egy faszság, belénk nevelt erkölcsi gát, a társadalmi konfliktusok csökkentésére, az álszent nevelés-centrikus katolikus hazugság, az önkéntes rabszolgaság fenntartására alkalmas kitalált törvény"

ez a mondat kicsit önigazolásnak tűnik számomra :-)))

Cui prodest?
Vagyis: kinek érdeke a házastársi hűség fenntartása?
A katolikus egyháznak...?

lifelike 2009.08.07. 18:01:57

@elemes2: ennek nezzel utana kicsit :)
/off

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.07. 18:09:59

@lifelike:

off
a zeitgeist-ben felhasznált manipulációs sablonok tényleg tankönyvi példák. nálunk is tanítják nagy részét, a legtöbbet marketing meg humánerőforrás órákon. a zeitgeistben szereplő "nagy igazságok" közül néhány konkrétan olyan szakterületre esik, amit jól ismerek, ezekről véletlenül tudom, hogy eszméletlen csacskaságok. de nem akarlak téged meggyőzni, csak rámutattam a sztori egy érdekes vonatkozására, ha te hinni akarsz benne, nosza. (de egyetemi vizsgákon azért ne próbálkozz a zeitgeistben szereplő pénzelmélettel mert akkora egyest kapsz rá, mint makó jeruzsálemtől.)

lifelike 2009.08.07. 18:12:51

@tomfree: jaj ezt ne
ezt valami teológus írta és az egész arról szól hogy Jézus létezését tagadó részt emeli ki (amire én nem is emlékszem), végig úgy tüntetve fel a dolgokat, hogy Jézus történeteit életével párhuzamosan írták, miközben azt még a bibliakutatók is elismerik, hogy az első (azóta apokrifnak minősített, kitiltott részeket is tartalmazó) verziója is kb. Krisztus után 400 évvel készült, és kezdetben szinte minden pápa alatt módosítottak rajta az épp aktuális igények szerint
egy aranyos legenda, mese, nem több, ha a személy létezett is, a nagy része szájhagyomány, kb. mint a rege a csodaszarvasról, annyi benne a valóság

de ne offoljunk
tiszteletben tartom a véleményeteket, ahogy titeket is, olvassatok utána eredeti forrásokban vagy nemtom

Invictus 2009.08.07. 18:15:15

Szex nélkül lehet élni (ha másképp nem, maszturbálással le lehet vezetni a feszültséget), szar kapcsolatban élni rosszabb (persze ha már szex sincs akkor főleg), mint egyedül, cölibátusban.

lifelike 2009.08.07. 18:17:06

@elemes2: :D
hagyjuk
nem ide tartozik

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.07. 18:18:33

@lifelike:

oké :-) visszatérve a megcsalásra:
kinek érdeke a házastársi hűség fenntartása?
a katolikus egyháznak...?

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.07. 18:19:56

@Invictus:

ez nem biztos. pontosabban nőknek valószínűleg praktikusabb egyedül élni (ha egészségi állapotukat és várható életkorukat nézzük), de ugyanezen szempontokat tekintve a férfiaknak hasznosabb a házasság.

tomfree 2009.08.07. 18:23:54

@lifelike: OK, tiszteletben tartom a véleményedet, de nem értek vele egyet. A topic nem erről szól-ebben egyetértünk.
"egy aranyos legenda, mese, nem több, ha a személy létezett is, a nagy része szájhagyomány, kb. mint a rege a csodaszarvasról, annyi benne a valóság" - azért ez sértő lehet egyeseknek egy csöppet...

Kozmokrator · http://www.tudtad.com 2009.08.07. 18:30:10

Nem rossz írás. A nő nemcsak arra lett kitalálva, hogy főzzön, mosson, takarítson. Nem egy állat. Ott valami nem stimmel, ha a férj 1 hónapban 1-szer akarja kényszerítva lefektetni a feleséget. Lehetséges, hogy ő is máshoz járkál...

lifelike 2009.08.07. 18:30:32

@elemes2: logikus válasznak tűnik, mivel a házasság intézményének működését betonozza be, de ezt a válások száma nem támasztja alá
de továbbgondolva azt hiszem minden hatalomnak hasznos a hűségre nevelés, jelentősen és önkéntes alapon lekorlátozza a szabadságvágyat, így az irányítást is megkönnyíti
hasonló értékeknek érzem a hazafiasságot amivel meg fegyvert lehet adni sok kézbe és életét áldozza a rendszerért bárki boldogan

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.07. 18:38:26

mondanám, hogy a katolikus egyháznak kb kétszáz éve gyakorlatilag nincsen hatalma, meg hogy néhány ritka kivételtől eltekintve a világ nemkeresztény 80%-án is elvárt a monogámia és a házastársi hűség, és különösen nehéz megmagyarázni a katolikus egyház befolyását az állatvilágra (ahol a szülőpár mindkét tagja résztvesz az utód gondozásában, a szaporodási cikluson belüli hűség megkövetelése teljesen általános), de attól tartok, hogy mire ezt átszűröd a zeitgeisten, úgysem marad belőle semmi... gondolom még nagyon fiatal vagy és ezért szoptad be gondolkodás nélkül.

lifelike 2009.08.07. 18:43:56

@tomfree: nem volt bennem ilyen szándék (egyébként mi ebben a sértő? nézzünk már szembe végre dolgokkal, vagy te tényleg azt hiszed volt valaki akit Isten szűz asszonynak nemzett, aki kézrátétellel gyógyított, a vízen járt, szíven szúrták de harmadnapra feltámadott, felment a mennybe és ott ül Isten jobbján, Szent Péter pedig a kaput nyitja a holtak lelke előtt?)

lifelike 2009.08.07. 18:51:32

@elemes2: összemosol dolgokat, tévedsz és személyeskedsz, ezzel nem tudok mit kezdeni, olvass utána az egyház, a pénzvilág és a politika kapcsolatának (napjainktól egészen a keresztesekig érdemes visszamenni)
egyébként tényleg fiatalnak érzem magam, bár 40hez közelítek nagy bánatomra
:)

lifelike 2009.08.07. 19:00:26

@elemes2: "néhány ritka kivételtől eltekintve a világ nemkeresztény 80%-án is elvárt a monogámia és a házastársi hűség"

sok lesz az a 80%
jelenleg kb. 2-2.5millárd a magukat kereszténynek vallók száma

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.07. 19:28:29

@lifelike: ahogy mondtam :-) ha negyven felé még mindig zeitgeist hívő vagy, akkor már úgy is maradsz. fogadd együttérzésem.

wiener 2009.08.07. 19:28:33

A hűség régi, letűnt korok nemi betegségek, nem kívánt terhességek elleni találmánya volt :)

lifelike 2009.08.07. 19:33:38

@elemes2: köszönöm, ez is valami, hogy legalább együttérzésed van, ha már konkrétumaid, meggyőző érveid nincsenek is :)

a jótékony homály...
nagyban megkönnyítené a veled való vitát ha legalább láttad volna a filmet amiről beszélünk :)
kerestem neked egy feliratos verziót
video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056
hátha veszed a fáradtságot...
:)

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.07. 19:59:56

@lifelike: "meggyőző érveid nincsenek"

mint írtam, nem akarlak meggyőzni. ha neked jó így, akkor jó :-)

Bergeroth 2009.08.07. 20:03:06

@Wendriner Piroska, sakál és balerina:
Vagy jobbat mondok. Mi van akkor, ha csak simán leszarja a dugást, merthogy vannak annál fontosabb dolgai is. Hm?

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.07. 20:27:44

@lifelike: zavar téged, hogy nem akarlak meggyőzni...?

@Bergeroth: szóval az illető fontosabb dolgokkal foglalkozik. mennyi ideje van még hátra?

McKelek 2009.08.07. 20:30:01

@wiener: félig igazad van :)

A másik fél az anyegi oldalon van: A nöket egészen a 20. század elejéig/közepéig a férfiak a tulajdonuknak tekintették, arra voltak jók, hogy fözzenek, meg fiúutódokat hozzanak létre, akik majd örökölni fogják a családi vagyont...

McKelek 2009.08.07. 20:39:34

@elemes2: Figyu, a nönemü csimpánzok kiválasztanak egy erös hímet, nyilvánosan vele párzanak. Amikor meg nem figyel apuci, simán bevisznek egy-két gyengébb hímet a susnyásba, aztán velük is *gnak egy jót. Az állatvilágban majdnem csak a csikóhal valóban monogám.

A mai világban csak a természeti vallású, hindu, buddhista, muszlim vallásoknál megengedett a monogámia. Ök biztosan kiteszik a népesség 60%-át. A zsidóknál a férfiak félreléphetnek. A keresztények közé tartoznak ugye a mormonok, akik ugyan azt mondták, hogy felhagytak a többnejüséggel, de nézz csak körül Amerikában az ottani mormon telepeken...

A keresztény országokban meg legfeljebb "sorozatos monogámia" van (egymás után hüek az emberek több partnerhez), ahol egy átlag 30 éves embernek 3-4 partnere volt, a párban élö férfiak 70-80%-a, a nök 30-40%-a bevallottan megcsalta már legalább egyszer a partnerét.

Szóval valami nem stimmel az érveléseiddel ;)

lifelike 2009.08.07. 20:42:02

@lifelike: dehogy, halva született dolgokra ne pazarold az időt

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.07. 20:44:17

@McKelek:

Tök sok olyan állatfajt lehet mondani, amire nem igaz, hogy "ahol a szülőpár mindkét tagja résztvesz az utód gondozásában", de miért is érdekes ez?

lifelike 2009.08.07. 20:44:33

@elemes2: mellényomtam, előző neked szólt :)

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.07. 20:45:34

@lifelike: "halva született dolgokra ne pazarold az időt"

látod, megegyeztünk abban, hogy minden érv fölösleges lenne :-)

wiener 2009.08.07. 20:46:29

@elemes2: Most akkor a gondozás vagy a hűség a téma?

wiener 2009.08.07. 20:55:09

@elemes2:

"ahol a szülőpár mindkét tagja résztvesz az utód gondozásában, a szaporodási cikluson belüli hűség megkövetelése teljesen általános" Ezt írtad.
Namost akkor elég, ha a terhesség ideje alatt hűséges vagyok? Ezt mondod?

McKelek 2009.08.07. 20:55:22

@elemes2: Pl. mert Te hoztad ezt (ill. hasonló) példát? :-) A gond az érveléseddel inkább az, hogy a legtöbb állat nem ilyen, mint ahogy a többi érved is sántít egy kicsit...

wiener 2009.08.07. 20:59:29

@elemes2:

"a zeitgeistben szereplő "nagy igazságok" közül néhány konkrétan olyan szakterületre esik, amit jól ismerek, ezekről véletlenül tudom, hogy eszméletlen csacskaságok."

Erről írnál kicsit részletesebben? Milyen szakterületed van és milyen csacskaság van benne?

McKelek 2009.08.07. 21:06:46

kicsit OFF
A kereszténységet ne keverjétek bele a háromszög-kapcsolatokba...

Egy példa: 1540-ben egy bizonyos 1. Philipp hesseni gróf kötött házasságot egy Margarete von der Saale nevü hölggyel egy Philipp Melanchthon nevü református tiszteletes közremüködésével, úgy, hogy mindenki tudta, hogy a gróf elsö házassága érvényben volt. (Valószínüleg nem volt már olyan jó a szex ;) ) A fennmaradt iratok szerint Martin Luther a grófnak a házasság miatti politikai problémákra figyelmeztetett, magát a bigámiát vallásilag elfogadhatónak tekintette.

lifelike 2009.08.07. 21:16:34

@McKelek: inkább csak a kereszténység által ránk erőltetett, korunkban már eltúlzott jelentőségű idiótaságként céloztam rá :) a pornó egyébként is beszivárog az életünkbe, a mostani világrend kénytelen egyre többet nyújtani alpári örömökből az önkéntes rabszolgáknak, hogy kitolja a mostani rendszer fenntarthatóságának idejét
az elmúlt 60 évben többet változtak az elfogadott erkölcsi normák, mint előtte 2000 év alatt (a miniszoknyától a popószexig mindent szabad csak ne legyen lázadás)

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.07. 21:17:07

@wiener: "Namost akkor elég, ha a terhesség ideje alatt hűséges vagyok? Ezt mondod?"

nem ezt mondom. vannak állatok, ahol szaporodási ciklus a kopulációval végetér, a hím csak saját testének fehérjetartalmával járul hozzá az utódokhoz (értsd: a nőstény már a kopuláció közben megkezdi a hím elfogysztását, többnyire a fejével, mert erre nincs szükség az aktus befejezéséhez). más fajoknál, a hím, ha elég ügyes, néha el tud menekülni.

de mondjuk a kormos légykapó esetében a költés és a fiókák etetése igénybe veszi mindkét szülőt, ezért a kormos légykapó esetében a hűség már elvárás: a nőstény egyedül nem képes a fiókákat etetni -- ha a hím elhagyja, elpusztulnak. a hímnek pedig ahhoz fűződik érdeke, hogy a körülményekhez képest biztos lehessen abban: a fiókák, akikért fáradozik, tőle származnak.

Bergeroth 2009.08.07. 21:19:14

@elemes2:
Figyelj, most neked tényleg furcsa az, hogy van olyan ember, aki nagy ívben leszarja a dugást, a sexet, a nőket, a férfiakat, és simán csak él és dolgozik.
Mi olyan furcsa és érthetetlen ebben!? Nem bírom felfogni!

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.07. 21:19:21

@McKelek: próbáld még egyszer elolvasni, amire reagáltál.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.07. 21:23:00

@Bergeroth:

érdemes különválasztani azt, amikor valaki pedálozik és emiatt nincsenek jó emberi kapcsolatai, vagy azt, amikor nem képes emberi kapcsolatokat kialakítani, és ezért temeti magát a munkájába, hobbijába.

nem furcsa, ismerek ilyen embert (az utóbbit), legalább egyet. az "ismerek" itt nem a nevét jelenti, hanem azt, hogy szoktunk beszélgetni, nem csak felszínesen. húszéves korában született.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.07. 21:23:59

@wiener: lifelike már írta, hogy fölösleges.

McKelek 2009.08.07. 21:26:25

@elemes2: Ez teljesen korrekt a kormos légykapóra.

A homo sapiensnél az a helyzet, hogy azért van egy kitüntetett hímre szüksége a nönemünek, hogy hozzon ennivalót + védje meg a fizikai behatások (ellenség, többi nönemü egyed) ellen. Ezen túl nem létszükséglet, hogy a nönemü egyed csak egy hímnemü egyeddel létesítsen kapcsolatot utódok nemzésének céljából, söt, ha megnézzük az emberi szaporítószerveket, akkor látható, hogy arra találták ki a dolgokat, hogy a nök a fogamzáskor több férfival létesítsenek kapcsolatot.

Viszont a hím egyednek a hosszú vadászat és a hozzá tartozó nönemü egyedek terhessége alatt is szüksége van "lecsapolásra". Nos, ezért van az, hogy a férfiak meg nökre vadásznak ;)

wiener 2009.08.07. 21:30:54

@elemes2: Mindez mit bizonyít? Sok mindenre találunk példát pro és kontra.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.07. 21:31:48

@McKelek:

biológiailag a kormos légykapó hímje is képes arra, hogy pl. a fészeképítés közben, azt a látszatot keltve, hogy különösen egyedi fűszálat keres, kisebb kitérőt tegyen és egy másik nősténnyel is párosodjon, szoktak is próbálkozni, ez többnyire kikosarazással végződik (az alkalmi szerető aligha segít majd a költésben és a fiókák etetésében), de van, hogy addig el sem jut a hím, mert konkurrenciája meggyapálja.

mgesik, de ritka, hogy egy csapodár nőstény eredményesen párosodik egy alkalmi szeretővel, majd egy másik hímmel el tudja hitetni, hogy még pártában van, és szegény balek neveli majd a másik (donjuan) fiókáit.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.07. 21:32:39

@wiener: azt bizonyítja, hogy nem olvastad el, amibe belekötöttél.

wiener 2009.08.07. 21:42:57

@elemes2: Szerintem inkább azt, hogy hülye példa volt

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.07. 21:58:00

@wiener: természetesen lehet hülye a példa, de az tuti, hogy nem olvastad el :-)

McKelek 2009.08.07. 22:07:46

@elemes2: "próbáld még egyszer elolvasni, amire reagáltál."

ok, de csak holnap... alszom rá egyet, lehet, hogy akkor máshogy látom majd :)

jó éjt!

demizson bobby 2009.08.07. 22:10:30

Febb már leírtam, de látom nem olvastátok: a manusz egy látens homokos. ennyi.

McKelek 2009.08.08. 00:08:05

@elemes2: "próbáld még egyszer elolvasni, amire reagáltál. "

Megígértem, hogy ma megint elolvasom. Megtettem. A többi hozzászólásoddal egyetértek. Szerintem itt azonban valami elcsúszott, valószínüleg nem úgy értetted a mondanivalódat, ahogy hozzám megérkezett...

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.08. 00:48:18

@McKelek:

azt írtam: "ahol a szülőpár mindkét tagja résztvesz az utód gondozásában, a szaporodási cikluson belüli hűség megkövetelése teljesen általános." ebben van több feltétel:

1. mindkét tagja részt vesz
2. szaporodási cikluson belül (tehát nem csak a koitusz, hanem az az utód gondozása is)
3. a hűség megkövetelése (nem pedig a hűség)

nyilván nem beszélhetünk hűségről az államalkotó fajoknál (hangya, sőt: földikutya), a háremtartó fajoknál (oroszlánfóka), speciális eseteknél (kakukk)

McKelek 2009.08.08. 02:35:33

@elemes2: Jó, ezt így értem, csak az összefüggést nem igazán a szöveg többi részével.

- a hozzászólásodban volt egy 80%, ami nekem sehogy se jön ki 80%-ra, akárhogy is gondolkodom mi lehet az
- az állatvilág ezen tulajdonságát elég általánosra sikerült beállítani, a szövegböl úgy jött ki, mintha legalábbis az állatok rendkívül nagy többsége ilyen lenne... Most, hogy árnyaltad a dolgot, és kizártad az állatok/rovarok kb. felét, már máshogy néz ki a dolog.

Viszont jelentem, a föbb kérdésekben szerintem egy nézöponton vagyunk ;)

RustySpoon (törölt) 2009.08.08. 14:55:10

Szerintem kár az állatvilággal magyarázni azt, hogy ha valaki hazudozik és sunyiban kamatyol másokkal. Van erre is megoldás: "nyitott házasság", hisz ott a partner ezt eltűri, vagy maga is hasonlóan viselkedik. Lehet lovagolni azon, hogy a házasság intézménye elavult vagy sem, de szvsz felesleges. Valakihez nem azért kell hűnek maradni, mert aláírtál egy papírt, vagy mert egy pap összeadott. Ha ezt valaki így fogja fel, akkor már eleve baj van.. Szerintem két ember akkor tud normálisan együtt élni (nevezhetjük házasságnak) ha mindkét fél képes betartani a kezdetben lefektetett normákat.. ha ez nem megy, akkor el kell válni és nem a kifogásokat keresni, hanem egy olyan párt akinek másfajta elvárásai vannak.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.08. 19:22:50

@RustySpoon:

Az állatvilág mellékvagány volt... és félszemű.

"ha mindkét fél képes betartani a kezdetben lefektetett normákat"

Ennél sokkal összetettebbnek látom a helyzetet: kevés olyan ember van, aki huszonéves korára olyan kialakult egészséges személyiséggel rendelkezik, hogy képes lesz helyesen kezelni a reá váró krízishelyzeteket. Optimista piszológusok szerint 5%, pesszimisták szerint 1%.

Annak az esélye pedig, hogy pont két ilyen ember házasodik...

Ezzel legkevésbé sem a megcsalást legalizálom, csak azt próbálom megvilágítani, hogy miért érzi úgy szinte minden házaspár, hogy erejét meghaladó próbatételekkel szembesül. Hát ezért. De a megoldás nem a megcsalás (már csak azért sem, mert nem megoldás, legfeljebb átmeneti enyhülést hoz). Hanem az, hogy pótoljuk be az elmaradást. Lehet fejlődni, különösen párkapcsolatban.

RustySpoon (törölt) 2009.08.09. 11:17:02

@elemes2: Igazad lehet.. sajnos valóban nagyon kevés ember bír olyan érzelmi intelligenciával ami egy jól működő társas kapcsolathoz szükségeltetik. Lehetne vitatkozni azon, hogy mi ennek az oka, szerintem az, hogy a gyerekek többsége rendes nevelés nélkül nő fel. Többségük és gyakran a szüleik is szanaszét vannak érzelmileg, emberileg. Nem akarok visszavágni a korábbi kommentelőknek, de régebben a keresztény erkölcsök tudták tompítani ezeket a dolgokat. Legalább meg volt a gyerek esélye, hogy belőle normális ember legyen. Kapott valami keretet, ami mentén elkezdhette az életét és ki előbb, ki utóbb maga is rájött, hogy érdemes bizonyos szabályokat betartani és a saját gyerekének is ezt a példát mutatni. Manapság nincs ilyen, a gyerek beleszületik a nagyvilágba és csak a szerencsén múlik, hogy humanoid válik-e belőle.

Igazad van, szerintem is lehet fejlődni. Ha az egyik fél érzi, hogy a másik bizonytalan adott szituációkban, esetleg nem érti mit és miért vár el tőle a másik, akkor tudja befolyásolni, nevelni a partnert, szépen megértetni a másikkal, hogy ez nem biztos, hogy jól működik, csináljuk másképp. Majd a következő 40 év dönti el, de szerintem ez az én párkapcsolatomban kicsiben végbe is ment. Hozzá kell tennem, nem voltak nagy szakadékok kettőnk gondolatmenete és elvei között, de volt egy-két dolog amiben kompromisszumot kellett kötnünk a másik javára és később, évek múlva beláttuk, hogy az adott dolog tényleg működik, jobb úgy, ahogy a másik szerette volna. Tehát igen, lehet fejlődni és egymáshoz csiszolódni! Sajnos ez nagyon nehéz, sokan félreértelmezik a dolgot, kényszerként fogják fel a kompromisszumokat és a saját "egyéniségük" megtartásáért küzdenek egy kapcsolatban.. pedig nem kell érte küzdeni, csak szépen, okosan el kell fogadtatni és ugyan úgy a másikat is megtanulni elfogadni. Ha pedig sehogy sem sikerül, akkor nem az a megoldás, hogy csinálok egy gyereket hátha jobb lesz majd alapon. Nah de ez már messze vezet..

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.09. 12:32:25

@RustySpoon:

"Nem akarok visszavágni a korábbi kommentelőknek, de régebben a keresztény erkölcsök tudták tompítani ezeket a dolgokat."

A keresztény erkölcsök igen -- a kultúrkereszténység azonban sajnos nem. Az antikereszténység és egyházellenesség éppen a kultúrkereszténység visszásságaira hivatkozva támadja a kereszténységet...

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.09. 12:47:53

@RustySpoon:

A párkapcsolaton belüli fejlődésben nekem sokat segítenek Pál Feri előadásai -- persze nem az előadás, hanem az, hogy az ott hallottakat kénytelen vagyok saját életemmel szembesíteni és felismerni a lehetőséget, ahol javítani tudok. Ezért szemezgetek az előadásokból a palferi.blog.hu oldalon...

drill_ 2009.08.10. 13:37:51

@Wendriner Piroska, sakál és balerina: Bocs, férfi vagyok. De ez így sokkal viccesebb lett. Tanulságos, hogy mindenki a saját maga által megformált - nyilván nagyon kidolgozott - világképből ítél mindenki mást férfiasnak vagy nőiesnek.

Ezek szerint nekem nőiesen sikerült megnyilvánulnom. Legalábbis a te "alfa" szemedben.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.08.10. 14:30:12

@drill_:

Nekem nem tűnt nőiesnek (az eredeti írásod).

A megcsalást is kicsit másképp látom, ahhoz képest, hogy "nincs semmilyen elfogadható alapja, mert a lényege, a kvintesszenciája a másik becsapása és nem az igényeink kielégítése mással."

Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono) 2009.08.11. 18:46:19

nem olvastam végig az összes kommentet, de ennél a történetnél súlyos kommunikációs problémák vannak. mindkét fél részéről.

nem értem, a hölgy miért ostorozza így magát. nem felmenteni akarom, de egy megcsalásról mindkét fél tehet - fele-fele arányban.

azt sem értem, hogy boldogtalan kapcsolatba miért kényszerítik bele magukat az emberek? szenvedni miért jó? egy életünk van, nem lesz másik! ezzel kell gazdálkodni!
süti beállítások módosítása